Deze Android-smartphone heeft een ingebouwde projector

Thomas Haenen
11 januari 2018, 16:15
2 min leestijd
Deze Android-smartphone heeft een ingebouwde projector

Heb je een foto of video die je aan vrienden wil laten zien? Met de Moviphone-smartphone projecteer het direct op het dichtstbijzijnde oppervlak.

Lees verder na de advertentie.

Projecteer films en meer met de Moviphone

De Moviphone is een Android-toestel met ingebouwde projector. Aan de bovenkant zit een 50-lumen laser die beeld met een resolutie van 720p kan projecteren. Het toestel projecteert op een maximale afstand van 2,5 meter. Qua lichtsterkte haalt de Moviphone het natuurlijk niet bij serieuze projectors, die vaak 2000 lumen of meer bieden.

Op de beamer na heeft de Moviphone goede, maar geen geweldige hardware. Zo heeft het toestel een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. De MediaTek MT6750-chipset die het bedrijf gebruikt zit vaak in midrange smartphones. Wel heeft het toestel een grote accu van 4000 mAh en een ruime 128GB opslagruimte. Door de beamer is het toestel wel vrij dik: liefst 11 millimeter.

Moviphone

Direct te koop

Het apparaat is ontwikkeld door Wireless Mobi Solution, dat het toestel deze week presenteerde op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het is de eerste smartphone van de verder vrij onbekende fabrikant. De Moviphone wordt verkocht via de website van het bedrijf. Daarvoor betaal je 599 dollar (omgerekend zo’n 500 euro) plus nog een paar tientjes verzendkosten. Het apparaat is pas over zes weken leverbaar.

In dezelfde prijsklasse vind je ook toestellen als de Samsung Galaxy S8, OnePlus 5T en Sony Xperia XZ1 Compact. Deze zijn stuk voorzien van betere hardware en verpakt in een mooier design. De Moviphone moet het dan ook vooral van zijn ingebouwde projector hebben. Het is de enige smartphone met een beamer.

In een ver verleden bracht Samsung ook al een smartphone met ingebouwde projector uit, de Galaxy Beam. Dat toestel uit 2012 was echter geen bijster groot succes. Dit kwam grotendeels door de matige projector met een lichtsterkte van slechts 15 lumen. De Moviphone heeft op dat gebied dus een streepje voor.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu