Mozilla Seabird: de telefoon van de toekomst?

seabird conceptBilly May, een bekende Amerikaanse productontwerper, laat zijn nieuwste concept zien: de Mozilla Seabird. Dit is een bijzondere telefoon met een heleboel nieuwe snufjes. Hoewel de telefoon waarschijnlijk niet in de winkel verschijnt, is het aardig om te zien wat er allemaal mogelijk is met een mobiele telefoon.

Het ontwerp van de Mozilla Seabird is het eerste wat opvalt. Een touchscreen vult de volledige voorkant, waardoor er geen plek is voor fysieke knoppen. De telefoon heeft een ronde vorm in tegenstelling tot de meeste hedendaagse telefoons.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De telefoon projecteert een toetsenbord op een vlak oppervlak. Hierdoor kun je op school gemakkelijk typen, zonder dat je een fysiek toetsenbord, netbook of tabletcomputer nodig hebt. Een dock maakt de ervaring nog bijzonderder: één projector projecteert het beeld, terwijl de andere projector zorgt voor een toetsenbord. Hieronder zijn de twee voorbeelden naast elkaar te zien.
seabird seabird

seabirdIn de achterkant van de telefoon zit een soort afstandsbediening, waar gebruikers acties mee kunnen uitvoeren. Hierbij kun je denken aan in- en uitzoomen in Google Maps, scrollen in de webbrowser en klikken op icoontjes. De dongel werkt via Bluetooth.

Mozilla is niet van plan om de Seabird uit te brengen. Wellicht ziet een ander bedrijf iets in het concept. Bekijk het onderstaande YouTube-filmpje voor meer informatie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.