Mozilla voorspelt: Firefox Mobile wordt het einde van de app stores

mozilla fennecMozilla-baas Jay Sullivan heeft een opvallende voorspelling gedaan. Hij verwacht dat app stores zoals de Android Market en Apple’s App Store gaan verdwijnen als Firefox Mobile op de markt komt. Iedereen met kennis van HTML en JavaScript kan daarvoor namelijk een (web)applicatie ontwikkelen, zonder dat je aan een bepaald mobiel platform vastzit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Eigenlijk zijn Sullivan’s uitspraken niet zo nieuw, want toen de iPhone op de markt kwam waren er lange tijd alleen webapplicaties beschikbaar. En Palm heeft met webOS zelfs een heel platform erop gebouwd. Sullivan denkt echter dat er sprake is van een overgangsperiode: op dit moment zijn de applicaties nog succesvol, maar op termijn gaat het web winnen. Zijn argumentatie? “Because it always does”.

Via: Boy Genius Report

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.