Mozy gaat backup-applicatie voor Android maken

Redactie
5 maart 2011, 15:06
2 min leestijd
Mozy gaat backup-applicatie voor Android maken
mozy

Mozy is van plan om de online backupdienst die ze aanbieden uit te breiden naar Android. Mozy is een dienst waarmee je foto’s, muziek, documenten en herinneringen die je niet wilt kwijtraken, online kunt opslaan. Er is zoveel belangrijke informatie in je leven, die alleen maar op je computer staat en die je bij een kapotte harddisk of diefstal zomaar kan kwijtraken. Op de website kondigen ze aan dat ze de backupdienst ook gaan uitbreiden naar Android en iOS. Er komen apps voor beide platformen, waarmee je bestanden vanaf je smartphone of tablet veilig kunt stellen in een online opslagruimte.

Je kunt bestanden in je online opslagruimte bekijken en doorsturen naar vrienden als e-mailbijlage. Ook kun je miniaturen van je foto’s zien en eventueel de foto’s weer naar je smartphone downloaden. Er komt ook een sync-versie aan, waarmee je bestanden tussen meerdere computers kunt synchronseren. Met Mozy Sync maak je een speciale Mozy-map aan op je computer en elk bestand dat je daarin plaatst zal ook op andere computers worden bijgewerkt. Het maakt daardoor niet uit welke computer je gebruikt; de Mozy-map is overal beschikbaar en overal hetzelfde qua inhoud.

Lees verder na de advertentie.

Mozy heeft twee oplossingen: MozyHome (voor thuisgebruik) of MozyPro (bedrijven). Een maandabonnement met 2GB opslagruimte kost bij MozyHome €4,99 per maand. Je krijgt dan een automatische backup, de backups zijn incrementeel en alle bestanden worden voorzien van encryptie in een beveiligde locatie bewaard. Daarmee onderscheidt het zich van Dropbox, waar het uitwisselen van bestanden en niet zozeer het maken van backups centraal staat. Dropbox heeft wel als voordeel, dat je een gratis account kunt aanmaken (dat je eventueel ook voor backups kunt gebruiken).

Je kunt bij Mozy inschrijven voor een e-mailnotificatie, zodat je weet wanneer de iOS-versie beschikbaar komt. Het betatesten van de sync-optie staat open voor Mac- en Windows-gebruikers die een abonnement hebben op MozyHome.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu