MP3-maker iriver werkt mogelijk aan iPod touch-kloon met Android

iriver androidFabrikanten van mp3-spelers zoals Creative en iriver zijn gaandeweg tot het besef gekomen dat er tegen de iPod niet te concurreren valt. Vandaar dat ze zich steeds vaker toeleggen op nieuwe projecten en nieuwe besturingssystemen, zoals Android. Creative was al bezig met de Zii EGG en nu heeft ook iriver plannen om met Android aan de slag te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Ze hebben een iPod touch-rivaal gepland met de naam iriver K2. Het apparaat heeft een 3,5 inch touchscreen, Wi-Fi, Bluetooth en een geïntegreerde tv-tuner voor digitale televisie. De Australische distributeur C.R. Kennedy heeft het nieuws laten uitlekken. Kennedy sprak met iriver’s productmanager Danny Bejanoff over de productplannen voor de komende tijd. Een webbrowser en ingebouwde accelerometer (bewegingssensor) zijn eventueel ook gepland. Voor het installeren van extra software kun je terecht in de Android Market. Verder is iriver bezig met een ebook-lezer en een internettablet.

Via: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.