MSI presenteert WindPad Enjoy 7 en WindPad Enjoy 10 Android-tablets

Wouter Nijsen
31 mei 2011, 10:34
1 min leestijd
MSI presenteert WindPad Enjoy 7 en WindPad Enjoy 10 Android-tablets
MSI WindPad Enjoy_Android

Computerfabrikant MSI heeft al langer een Windows 7-tablet in het assortiment en voegt daar sinds vandaag twee nieuwe Android-tablets aan toe. Tijdens de Computex-beurs in Taipei heeft MSI namelijk twee nieuwe tablets in de WindPad-serie gepresenteerd. De nieuwe Android-tablets luisteren naar de naam WindPad Enjoy 7 en WindPad Enjoy 10. Gezien de typeaanduiding zal het niemand verbazen dat het hier gaat om een tablet met een 7-inch en één met een 10-inch scherm.

De WindPad Enjoy 7 heeft een 7-inch 800×480 16:9 touchscreen, 512 MB RAM, 4GB ROM, een ARM Cortex A8 1,2GHz-processor en weegt 395 gram. De WindPad Enjoy 10 heeft dezelfde specificaties als de 7-ich versie met als enige verschil het touchscreen, dat een formaat heeft van 10-inch met een 4:3 beeldverhouding en een resolutie van 1024×768. Met een gewicht van 795 gram is de 10-incher aanzienlijk zwaarder dan de Enjoy 7.

Lees verder na de advertentie.

MSI laat overigens weten voor beide tablets bewust voor Android 2.3 gekozen te hebben en niet voor Android Honeycomb, opmerkelijk aangezien Honeycomb volgens Google speciaal voor tablets bedoeld is. Volgens MSI is Android 2.3 echter stabieler en compatibel met meer Android-apps dan Honeycomb. Waarschijnlijker is het dat het een kostenbesparende maatregel is om zo de prijs van beide tablets laag te houden. Beide nieuwe Android-tablets van MSI hebben overigens niet de Android Market aan boord, maar MSI heeft laten weten te werken aan een oplossing waarmee gebruikers toch eenvoudig apps kunnen installeren. De MSI WindPad Enjoy 7 zal ongeveer $300 gaan kosten. De prijs van de 10-inch variant is helaas nog niet bekend. De productie van beide tablets moet in juli van start gaan.

Via o.a. Notebook Italia en Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu