De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Multiroomaudio komt ook naar oudere Chromecasts’

Michel van 't Klaphek
25 oktober 2018, 8:29
2 min leestijd
‘Multiroomaudio komt ook naar oudere Chromecasts’

Eén van de fijnste functies van de Chromecast (2018) komt ook naar oudere uitvoeringen van de hdmi-dongle: multiroomaudio. Hiermee stream je muziek naar meerdere speakers tegelijk.

Lees verder na de advertentie.

Multiroom audio komt naar Chromecast 2 en Ultra

De derde generatie Chromecast, ook wel Chromecast (2018) genoemd, is slechts minimaal verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Dankzij de betere hardware en wifi-ontvanger is hij iets sneller met laden en ook multiroomaudio klinkt ons als muziek in de oren. Deze nieuwe functie is nog niet beschikbaar, maar komt ook naar de oudere Chromecast 2 (uit 2015) en Chromecast Ultra.

Dat schrijft Google in een e-mail aan een geïnteresseerde gebruiker. Met multiroomaudio is het mogelijk om de Chromecast te koppelen aan andere mediaspelers en speakers, zodat muziek tegelijk afspeelt.

chromecast 2018 review

Speel muziek af via Spotify in de woonkamer, waarna je televisie, Google Home en andere speakers allemaal volgen. Zo heb je op een makkelijke manier optimaal geluid, zonder dat je overal nieuwe speakers hoeft te plaatsen.

In de e-mail schrijft Google dat de functie eind dit jaar beschikbaar wordt, en dus niet exclusief voor Chromecast 3-bezitters is. Eigenaren van de eerste Chromecast uit 2014 hebben pech: dit apparaatje krijgt de feature niet.

Google zelf heeft nog geen persbericht naar buiten gebracht, waardoor we niet met volle zekerheid kunnen zeggen dat de functie ook daadwerkelijk voor oudere Chromecasts uitkomt. Klantenservicemedewerkers hebben in het verleden wel vaker foute informatie gegeven, dus houd daar rekening mee.

Over de Chromecast (2018)

De Chromecast (2018) werd stilletjes door Google aangekondigd. Gezien de minimale verbeteringen snappen we dit helemaal. Toch blijft het een fijne en vooral makkelijke manier om content naar je tv te streamen.

De derde generatie Chromecast heeft een matte behuizing, is sneller en heeft een betere wifi-ontvangst. Hierdoor laden filmpjes, die je in 1080p met 60 frames per seconde kunt bekijken, net iets sneller. Hij is net zo duur als zijn voorganger.

→ Lees verder in onze Chromecast (2018) review

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu