De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Multitasken op de HTC One X is volgens fabrikant ‘normaal’ en vergt geen update

Redactie
17 mei 2012, 9:33
2 min leestijd
HTC-One-X-foto-7-s

Op het forum XDA-Developers hebben veel eigenaren van de HTC One X zich in het topic ‘Multitasking is a joke on the One X!‘ verzameld. In het forumtopic wordt veel geklaagd over de multitasking van de One X. De geopende programma’s worden eerder afgesloten en opnieuw opgestart dan dat ze in het geheugen worden bewaard. HTC is op de hoogte van het topic en zegt tegen The Verge dat multitasken op de One X gewoon normaal opereert en dat de smartphone het geheugenbeheer tussen de ICS functies en HTC Sense in balans houdt.

Deze vorm van multitasken is waarschijnlijk wel de reden waarom de HTC One X een goed batterijleven heeft. Omdat de One X vrij agressief apps stopt, draaien er weinig processen op de achtergrond die de batterij opslurpen. Stel dat je een webpagina bekijkt en even je mail wilt checken, dan wordt de browser eigenlijk afgesloten. Als je de browser weer via het multitasking-menu opent, herlaadt de browser de pagina omdat de app weer opnieuw opstart. Zie ook onderstaande video voor een voorbeeld.

Lees verder na de advertentie.

Dit is wat HTC over het probleem meldt:

HTC is op de hoogte van sommige vragen van een enthousiaste community over hoe de One X zijn multitasking en geheugenbeheer voor achtergrond-apps regelt. We waarden de input van de communtity en zijn altijd op zoek naar manieren waarmee we de ervaring van klanten met onze toestellen kunnen verbeteren. Op dit moment functioneert multitasken normaal volgens het aangepaste geheugenbeheer van ICS-functies met de consistente HTC Sense-ervaring.

Andere toestellen die Ice Cream Sandwich draaien, zoals de Galaxy Nexus, kunnen tot maximaal zes achtergrond-apps in het geheugen opslaan voordat het eerste proces wordt afgesloten. HTC lijkt het multitasken van de One X geen probleem te vinden, dus waarschijnlijk komt er niet snel een officiële update voor dit probleem.

In een topic op XDA-Developers wordt aangeraden om bij de GSM-versie Apex launcher te installeren. Dit zou de multitasking verbeteren.

Heeft dit artikel je geholpen?
HTC One X
HTC One X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu