Multitouch-hack voor de T-Mobile G1

Redactie
26 januari 2009, 13:06
1 min leestijd
Multitouch-hack voor de T-Mobile G1
multitouch

Technisch gezien kan de T-Mobile G1 multitouch-bediening aan, waarbij je met twee vingers bijvoorbeeld op een foto, een website of een Google-kaart kunt inzoomen. Toch hebben T-Mobile en HTC ervoor gekozen om de functie niet op de T-Mobile G1 te gebruiken. Misschien heeft dat iets te maken met het feit dat Apple de technologie behoorlijk heeft gepatenteerd, waardoor het niet zomaar mogelijk is om te kopiëren. Een hacker met de naam Luke Hutchison heeft daar nu een oplossing voor gevonden: de multitouch-hack voor de G1.

Met deze hack wordt het mogelijk om de pinch-and-spread te gebruiken: door twee vingers uitelkaar te bewegen kun je inzoomen op een kaart. Beweeg je de twee vingers weer naar elkaar toe, dan zoom je uit. Dat werkt gemakkelijker dan de zoomknoppen die je normaalgesproken op Android moet gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Het gaat op dit moment om een proof-of-concept: het is bruikbaar maar er zijn nog wel wat aanpassingen nodig om het scrollen en zoomen net zo makkelijk te maken als op de iPhone. Om het te installeren zul je de hardware van de T-Mobile G1 moeten flashen met twee gehackte applicaties: Browser en MapViewer.

Instructies voor de installatie vind je hier: Luke Hutch

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's