De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Muziekdienst Apple Music deze herfst naar Android

Gijs Ettes
8 juni 2015, 21:00
1 min leestijd
Muziekdienst Apple Music deze herfst naar Android

Apple Music, de nieuwe muziekdienst die Apple vanavond heeft onthuld, wordt vanaf 30 juni beschikbaar voor iOS-toestellen en de Mac. In de herfst volgt een versie voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Apple Music

Dat heeft Apple bekendgemaakt tijdens de keynote op het WWDC. Apple Music zal aanvankelijk alleen beschikbaar zijn voor Apple-apparatuur en Windows. De muziekdienst gaat 9,99 dollar per maand kosten voor één gebruiker en 14,99 dollar voor families van maximaal zes personen. Iedereen kan Apple Music de eerste drie maanden gratis uitproberen. De muziekdienst wordt beschikbaar in 100 landen,  waartoe ook Nederland behoort.

apple music groot

Eén van de functies van Apple Music is Beats 1, een wereldwijd radiostation waar dj`s muziek draaien. Dat gebeurt 24 uur per dag, zeven dagen per week. De muziek wordt handmatig geselecteerd en uitgezonden in  de steden Londen, New York en Los Angeles. Met Apple Music Connect kunnen gebruikers hun favoriete bands en artiesten volgen. De artiesten en bands kunnen op hun beurt beter in contact komen met fans.

Apple Music is een aparte app voor iOS, en verschijnt vanaf de herfst dus ook voor Android. Alle muziek die je hebt gekocht en alle playlists die je hebt samengesteld, vind je in het scherm `My Music`. Daarnaast is het mogelijk om in het grote aanbod van iTunes naar muziek te zoeken en tracks af te spelen. Het eerder genoemde Beats 1 maakt deel uit van de Apple Music-app.

Lees meer over de aankondigingen van WWDC 2015 op zustersite iPhoned.nl

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's