‘Muziekdienst YouTube Remix verschijnt snel, vervangt Google Play Music’

Thomas Haenen
26 april 2018, 9:05
2 min leestijd
‘Muziekdienst YouTube Remix verschijnt snel, vervangt Google Play Music’

Google blijft het proberen: de zoekgigant lanceert voor het einde van het jaar mogelijk wederom een eigen muziekdienst. Dit keer wordt deze volgens bronnen een onderdeel van YouTube.

Lees verder na de advertentie.

‘Muziekdienst YouTube Remix dit jaar beschikbaar’

De nieuwe muziekdienst is vanaf dit jaar beschikbaar, zo bericht DroidLife op basis van eigen bronnen. YouTube Remix, zoals de dienst waarschijnlijk heet, laat gebruikers niet alleen muziek streamen, maar ook reclamevrije muziekvideo’s kijken.

Volgens dezelfde bronnen wordt Googles huidige Play Music-muziekdienst straks geschrapt ten faveure van YouTube Remix. Zodra de nieuwe dienst beschikbaar is, wordt gebruikers van Play Music gevraagd over te stappen naar de nieuwe app. Hoe dat precies gaat werken, is nog niet helemaal duidelijk. Play Music verkoopt namelijk ook losse albums en nummers. Of die aankopen worden overgezet, is onbekend.

google leven

Het is de zoveelste muziekdienst die Google lanceert. Het bedrijf heeft op dit moment al twee opties voor consumenten: Google Play Music All Access, en YouTube Red. Die laatste optie is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, en biedt ook exclusieve video’s van populaire vloggers en artiesten. Vorig jaar werd bekend dat Google de twee teams heeft samengevoegd om met één gezamenlijke muziekdienst te komen.

Geen Google Play, maar YouTube

Geruchten over die muziekdienst zoemen al geruime tijd rond, maar Google lijkt nu dus klaar te zijn voor een spoedige aankondiging en release van de dienst. Google is in gesprek met grote platenlabels als Sony en Universal om artiesten van deze labels aan te bieden op de muziekdienst. Met Warner zou het bedrijf al een overeenkomst hebben getekend.

Hoewel lange tijd onzeker was welke naam de nieuwe dienst zou krijgen, wordt deze nu dus waarschijnlijk aan YouTube verbonden. Zowel intern als binnen de muzieklabels zou dit de voorkeur hebben, omdat YouTube een populairder en bekender merk is.

Het is onbekend hoeveel betalende gebruikers er nu voor Google Play Music All Access en YouTube Red zijn. Wel heeft het bedrijf naar alle waarschijnlijkheid een flinke achterstand op de concurrentie. Zo heeft Spotify inmiddels zeventig miljoen betalende gebruikers, gevolgd door Apple Music met bijna veertig miljoen betalende gebruikers. Dit terwijl YouTube veruit de populairste videodienst is wereldwijd. Google zou al deze videostreamers maar wat graag een muziekabonnement aansmeren.

Een precieze releasedatum voor YouTube Remix is nog onbekend. Mogelijk horen we daar halverwege mei meer over, op ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Daar ontvouwt het zoekbedrijf doorgaans zijn plannen voor het komende jaar.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: DroidLife
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu