Android Planet in Barcelona: onze 9 verwachtingen voor MWC 2016

Jarno Stinissen
18 februari 2016, 19:00
5 min leestijd
Android Planet in Barcelona: onze 9 verwachtingen voor MWC 2016

Over enkele dagen start  het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona. Dé plaats voor veel fabrikanten om hun nieuwste producten aan te kondigen, waaronder wederom  veel smartphones. Wij zetten onze verwachtingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Dit artikel is geschreven door Erwin Vogelaar en Jarno Stinissen.

MWC 2016 vooruitblik

Het event in Barcelona duurt van 22 tot en met 25 februari en natuurlijk is Android Planet aanwezig om live verslag te doen van alle presentaties en aankondigingen.  Grote bedrijven als LG, Samsung, Huawei en Sony organiseren voorafgaand aan MWC 2016 keynotes, maar ook opkomende partijen als OnePlus en Xiaomi zijn aanwezig in Barcelona. Naast smartphones worden er waarschijnlijk weer veel nieuwe wearables, accessoires en andere gadgets getoond. Dit zijn onze 9 verwachtingen.

1. Samsung

Samsung houdt op 21 februari een presentatie en zal daar de nieuwe Samsung Galaxy S7-lijn introduceren. De verwachting is dat Samsung de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge onthult en mogelijk een vr-camera in de vorm van de Gear 360. Eerstgenoemde beschikt  over een 5,1 inch-scherm, en de Galaxy S7 Edge over een gebogen scherm van 5,5 inch. De smartphones worden hoogstwaarschijnlijk voorzien van de krachtige Exynos 8890-chip en 4GB aan werkgeheugen. Een andere grote verandering is de verbeterde accu. De Galaxy S7 maakt gebruik van een 3000 mAh-accu, en de Edge-versie beschikt over een accucapaciteit van 3600 mAh.

samsung galaxy s7

Ook is zo goed als zeker dat de toestellen beschikken over uitbreidbare opslag en een stof- en waterbestendige behuizing. De pre-orders starten waarschijnlijk na afloop van de presentatie en naar verwachting kunnen we in de Benelux vanaf 11 maart met de S7 en S7 Edge aan de slag. De toestellen gaan respectievelijk  700 en 800 euro kosten.

2. LG

Ook LG houdt op 21 februari een presentatie waar de nadruk zal liggen op het nieuwe vlaggenschip, de LG G5. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt het toestel  een 5,3 inch-scherm en een  metalen behuizing. Qua uiterlijk gaat de G5 er mogelijk heel anders uitzien dan de LG G4, met onder meer  volumeknoppen aan de zijkant in plaats van de onderkant.

LG G5 beelden

De LG G5 zou aangedreven worden door de nieuwe Snapdragon 820-chip van Qualcomm en  3GB aan werkgeheugen. Verder is er een secundair scherm aanwezig, net  zoals bij de LG V10, en de mogelijkheid om de accu te verwijderen. De LG G5 ondersteunt  volgens geruchten  aparte camera- en geluidsmodules. Die moeten helpen om betere foto’s te schieten en de audiokwaliteit te verbeteren.

3. Sony

Op 22 februari  houdt Sony zijn  persconferentie. Het is nog onduidelijk wat het bedrijf  precies gaat  doen, maar d ¡t ze iets nieuws gaan presenteren staat vast. Voor een nieuwe Xperia Z6 smartphone-lijn is het waarschijnlijk nog te vroeg, maar het is goed mogelijk dat Sony een nieuwe tablet introduceert.

Voorgaande jaren gebruikte Sony  het MWC ook voor de onthulling van nieuwe tablets. Op het gebied van virtual reality wordt er in de wandelgangen gesproken over een Playstation VR, maar daarover zijn nog geen details bekend. Wat we wel verwachten is een nieuwe smartwatch of andere wearable, omdat het laatste slimme horloge van Sony, de Smartwatch 3 alweer een tijdje uit is.

4. HTC

HTC zal naar alle waarschijnlijkheid geen nieuw vlaggenschip presenteren op het MWC 2016. Het bedrijf gaat zich minder focussen op smartphones, en duikt daarentegen in de markt van virtual reality en wearables. Wat HTC precies gaat presenteren weten we nog niet, maar wellicht kunnen we nogmaals aan de slag met de Vive, de vr-bril van de Taiwanese fabrikant.

5. BlackBerry

Tijdens de afgelopen CES liet BlackBerry weten dat we dit jaar meer Android-toestellen van het bedrijf mogen verwachten. De BlackBerry Priv  zou een dusdanig succes zijn dat BlackBerry verder gaat met het besturingssysteem. Het zou gaan om een nieuw budgettoestel met een fysiek toetsenbord en de (code)naam BlackBerry Vienna.

mwc 2016 vooruitblik

6. Huawei

Er gaan al een tijdje geruchten over de  Huawei P9, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Maar de onthulling vindt waarschijnlijk niet tijdens MWC 2016 plaats. Volgens Venturebeat  organiseert Huawei een  apart evenement om te voorkomen dat de P9 ondersneeuwt in al het geweld van de elektronicabeurs. Naast de krachtige  Kirin 950-chip beschikt het toestel naar verluidt over 6GB RAM.  Daarnaast zou het toestel een 5,2 inch-scherm krijgen. Volgens de geruchten is Huawei ook van plan om een nieuwe notebook te lanceren.

Huawei mwc 2016 teaser


In een teaser voor het MWC (zie hierboven) toont Huawei een afbeelding met daarop een stylus. Om welk toestel het in de teaser gaat, is nog niet duidelijk, maar daar komt aankomende zondag waarschijnlijk verandering in.

7. Meer smartphones

Verder  verwachten we nieuws over de nieuwe Moto-toestellen van Lenovo, die niet meer onder de naam Motorola zullen verschijnen. En vergeet ook bedrijven als Honor, Acer, Asus en Xiaomi niet, die ons nog compleet kunnen verrassen met toestellen waarover nog niets is  bekend.

8. Meer wearables

Tijdens MWC verwachten we tevens aankondigingen van weer een hele serie aan nieuwe smartwatches, fitness-trackers en mogelijke andere wearables voor dit jaar. Het wordt nu echter wel tijd voor bedrijven om zich goed te onderscheiden op de smartwatchmarkt. Bijvoorbeeld door een sterk verbeterde accuduur, meer software-mogelijkheden of  nieuwe manieren voor besturing.

mwc 2016 vooruitblik

9. Virtual reality

Uiteraard vergeten we niet  alles wat met virtual reality  te maken heeft. Vr  heeft een sterke band met de smartphone-industrie. Na onder andere Google Cardboard en de Gear VR verwachten we dat op het MWC de volgende stap van virtual reality voor smartphones te zien is. We gaan ervan uit dat de focus voornamelijk op  virtual reality-brillen ligt met ook meer applicaties en toepassingen hiervoor.

Waar kijk jij naar uit tijdens  MWC 2016? Laat het weten in de comments.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu