Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung stopt veilig mapje My Knox: zo verplaats je jouw data

Erwin Vogelaar
3 juni 2017, 9:49
2 min leestijd
Samsung stopt veilig mapje My Knox: zo verplaats je jouw data

Samsung trekt de stekker uit My Knox, de plek voor veilige werkgerelateerde data op je Samsung-toestel. Het bedrijf wil dat mensen Secure Folder gebruiken. Zo stap je over.

Lees verder na de advertentie.

My Knox stopt

Samsung lanceerde in 2014 de app My Knox. Deze dienst maakt een apart veilig mapje op een Samsung-toestel, waar alle werkgerelateerde data wordt geplaatst. Nu trekt het bedrijf de stekker eruit. In een e-mail aan gebruikers en in de beschrijving op de Play Store, stelt Samsung dat My Knox niet beschikbaar gemaakt wordt op nieuwe Samsung-apparaten in 2017. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8.

De dienst is wel tot de einddatum te gebruiken, maar wat die datum is maakt Samsung helaas niet duidelijk. In ieder geval rolt het bedrijf tot dan geen updates meer uit, zowel in de vorm van nieuwe functies als onderhoud. Het is dus tijd om over te stappen naar een andere dienst om je bestanden veilig te houden. Samsung heeft daar de app Secure Folder voor klaar staan.

https://youtu.be/jCc4zeuz2W4

Secure Folder creëert net als My Know een beveiligd mapje op een Samsung-toestel. De bestanden in dit mapje worden buiten het standaard bestandssysteem van de smartphone om geplaatst en om het mapje te openen is een vingerafdruk nodig. Samsung maakt het gelukkig makkelijk om je beveiligde bestanden van My Knox naar Secure Folder te verhuizen.

Beide apps hebben namelijk een back-up- en herstel-optie in het instellingenmenu staan. Het idee is dat je bij de instellingen van My Knox een back-up maakt, waardoor al je data in een enkel bestand wordt verpakt. In Secure Folder, die je in de Galaxy Apps-winkel vindt, kun je die back-up herstellen. Hierdoor wordt dat verpakte bestand uitgepakt en staan al je bestanden weer in een veilig mapje. Om Secure Folder te gebruiken, heb je wel minimaal Android 7.0 (Nougat) nodig.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu