De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo schakel je My Magazine uit op de Samsung Galaxy S5

Gijs Ettes
17 april 2014, 10:35
2 min leestijd
Zo schakel je My Magazine uit op de Samsung Galaxy S5

De Galaxy S5 kent tientallen hard- en softwarematige snufjes, maar deze zijn niet allemaal even functioneel. De energiebesparende stand is bijvoorbeeld een gouden zet van Samsung, maar My Magazine had de fabrikant best achterwege kunnen laten. Deze beeldvullende widget, die onderdeel is van de fraaie rss-app Flipboard, neemt veel ruimte in beslag, werkt vertragend en is ook nog eens weinig functioneel.

Zo toont My Magazine nieuws en feitjes uit diverse bronnen, maar kun je niet gemakkelijk eigen bronnen (afgezien van je eigen Twitter- en LinkedIn-feed) toevoegen. De widget oogt rommelig en maakt het onnodig lastig om snel een overzicht te krijgen van interessant nieuws. My Magazine uitschakelen is gelukkig helemaal niet lastig!

Lees verder na de advertentie.

My Magazine uitschakelen

My Magazine vind je op het meest linkse homescreen van je Galaxy S5. Ben je de widget echter beu, dan ga je naar ‘Instellingen > Applicatiebeheer’. Weet je niet precies waar de menuoptie zit, tik dan even op het vergrootglas in het instellingenvenster om er handmatig naar te zoeken.

Vanuit Applicatiebeheer swipe je naar links om bij het tabblad ‘Alles’ te komen. Hier zie je alle apps die standaard op het toestel staan, actief of uitgeschakeld zijn of door de gebruiker geïnstalleerd. Scrol naar beneden totdat je bij ‘My Magazine’ komt. Tik op ‘Uitzetten’ om My Magazine uit te schakelen en ervoor te zorgen dat de widget niet meer wordt getoond. In Applicatiebeheer vind je de app vervolgens onder het kopje ‘Uitgeschakeld’.

Het enige nadeel van deze methode is de melding (‘Applicatie niet geïnstalleerd’) die je ziet als je vanuit de homescreens naar het meest linkse tabblad veegt. Het voordeel is dat je niet meer met My Magazine wordt geconfronteerd en dat de widget geen geheugen meer opslokt.

→  Check voor meer handigheidjes ons overzicht met de 11 beste Galaxy S5 tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu