De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

My Taptu: persoonlijke nieuwsstroom op je Android-toestel

Redactie
22 november 2010, 13:13
1 min leestijd
My Taptu: persoonlijke nieuwsstroom op je Android-toestel
my taptu 1

My Taptu is een applicatie voor mensen die meer grip op hun rss-nieuwsfeeds willen hebben. Heb je je geabonneerd op een aantal rss-feeds, dan kun je normaalgesproken snel overvoerd raken door allerlei informatie, waarvan slechts een deel interessant is. My Taptu is een sociale nieuwsaggregator, met als achterliggend idee dat je beter kunt filteren en pas de diepte ingaat als dat voor jou relevant is. Bij Taptu kun je met een oogopslag zien wat er speelt en naar wens dieper erin duiken. Je kunt er niet alleen rss-feeds mee lezen, maar ook zien wat er op Facebook, Twitter en LinkedIn speelt.

Vanuit de app kun je gevonden artikelen ook weer met vrienden delen. Het uitgangspunt zijn de visuele streams, waarbij je aan de hand van onderwerpen en plaatjes kunt besluiten of je dieper wilt gaan. Er is een StreamStore die je suggesties aanreikt, al zijn die wel bij elkaar gezocht door het redactieteam van Taptu en daarom niet speciaal op Nederland gericht.

Lees verder na de advertentie.

my taptu 2

Je kunt je interesses nader toespitsen door bijvoorbeeld financieel, politiek nieuws of nieuws over de gezondheidszorg te volgen. Zit er een site tussen die niet voor mobiel gebruik geoptimaliseerd is, dan zorgt Taptu voor de conversie. Door de visuele insteek is My Taptu ook heel geschikt om op tablets zoals de Galaxy Tab te bekijken.

Je bladert door de updates in een verticale lijst, waarbij je onbeperkt naar beneden kunt bladeren om steeds oudere berichten te zien. Bij elk artikel is een korte samenvatting te zien en een mogelijkheid om verder te bladeren naar het originele artikel. Ook zijn er linkjes om een interessant artikel op Twitter of Facebook te publiceren of via e-mail naar vrienden te sturen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu