De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

My Xperia beveiligingsdienst rolt komende weken uit

Gijs Ettes
5 juli 2013, 8:25
1 min leestijd
My Xperia beveiligingsdienst rolt komende weken uit
Sony Xperia Z

Na een paar maanden testen gaat Sony ‘my Xperia’ de komende weken voor alle Xperia-toestellen uit 2012 en 2013 uitrollen. De beveiligingssoftware laat je je Xperia-toestel op afstand bedienen of eventueel vinden.

Lees verder na de advertentie.

Zodra My Xperia officieel live gaat in Nederland kun je de nieuwe mogelijkheden gebruiken in een app die je aan kunt zetten in de instellingen van je Xperia-toestel, en via een bijbehorende internetpagina. De app moet hiervoor uiteraard eerst binnen worden gehaald via een downloadbare update.

Verloren toestellen opsporen via My Xperia

De bijbehorende internetpagina voor My Xperia laat je bijvoorbeeld een alarm aanzetten op je Xperia-toestel, toont waar je smartphone zich bevindt, laat je je toestel volledig blokkeren als hij verdwenen is en daarbij kun je ook alle gegevens op je interne opslagruimte en ingevoerde sd-kaart wissen.

Er zijn natuurlijk apps die veel meer kunnen op dit gebied, maar My Xperia is wel volledig geïntegreerd in je Xperia-toestel. Sony heeft overigens wel aangegeven dat de beschikbaarheid van de beveiligingsdienst afhankelijk is van zaken als je provider. Hopelijk krijgen dus niet alleen unbranded Xperia’s toegang tot de handige dienst.

Bron: Sony Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu