MyScreen Mobile: banners kijken in ruil voor ringtones

bigmacMyScreen Mobile heeft een nieuwe dienst aangekondigd voor Android: een beloningssysteem dat samenhangt met advertenties. Als je je inschrijft ontvang je gerichte advertenties op je mobiele telefoon, die schermvullend zijn. In ruil daarvoor ontvang je punten die je kunt inwisselen voor ringtones, mobiele games en kadobonnen. MyScreen brengt de dienst al voor BlackBerry, Windows Mobile, Symbian en PalmOS op de markt. Er zijn ook al soortgelijke advertentiesystemen, zoals AllAdvantage en CyberGold, maar die richten zich vooral op desktopgebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google is ook druk met advertenties op mobiele telefoons. In 2007 werd AdSense voor mobiele content gelanceerd. Deze week is daaraan een advertentiedienst voor mobiele zoekopdrachten toegevoegd. Bij AdSense voor mobiele search verschijnen er advertenties wanneer je de Google-zoekfunctie op je mobiele telefoon gebruikt. Websitebeheerders kunnen het gesponsorde zoekvak ook op hun website zetten: er wordt een betatest georganiseerd waarvoor je je vóór 13 februari (dus doe het vandaag nog!) kunt aanmelden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.