De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Gelekte beelden tonen mysterieuze Motorola met vier camera’s achterop’

Thomas Haenen
4 april 2019, 8:54
2 min leestijd
‘Gelekte beelden tonen mysterieuze Motorola met vier camera’s achterop’

Motorola werkt aan een smartphone met vier camera’s achterop, zo blijkt uit gelekte beelden van het toestel. Ook heeft het toestel een vingerafdrukscanner in het scherm zitten.

Lees verder na de advertentie.

Mysterieuze Motorola-smartphone uitgelekt

De Android-smartphone heeft een 6,2 inch-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult, met bovenin een inkeping voor de selfiecamera. De afmetingen zijn 159 bij 75 bij 8,8 millimeter, zo meldt de doorgaans betrouwbare telecominsider OnLeaks. Hoe het toestel heet, is nog onbekend.

Waarschijnlijk komt het toestel in ieder geval niet uit de Moto G-reeks. De fabrikant heeft onlangs vier nieuwe toestellen in die reeks uitgebracht, waaronder de Moto G7 en G7 Plus. Het toestel in de beeld heeft vier camera’s achterop en een vingerafdrukscanner in het scherm, en is dus qua specificaties iets te indrukwekkend voor deze budgetreeks. Overige details over de hardware zijn voor nu nog onbekend.

Vier camera’s voor één 48 megapixel-foto

Dit jaar lijkt vrijwel elke fabrikant een smartphone met meer dan twee camera’s achterop uit te brengen. Zo heeft de Samsung Galaxy S10 drie camera’s aan de achterzijde en de Huawei P30 Pro zelfs vier. Ook de Sony Xperia 1, LG G8 ThinQ en Xiaomi Mi 9 zijn uitgerust met drie camera’s aan deze kant. Het absolute record is de Nokia 9 PureView, die vijf camera’s achterop heeft.

De afbeelding suggereert dat Motorola eenzelfde cameratechniek gaat toepassen als Nokia. Het toestel heeft vier lenzen die identiek ogen. Links van de uitstulping staat het bijschrift ’48 megapixel’. Dat suggereert dat het beeld van de vier camera’s wordt gecombineerd tot één foto van 48 megapixel, net als de vijf Nokia 9-camera’s die samen een 60 megapixel-foto maken.

Wanneer deze nieuwe Motorola-smartphone wordt aangekondigd, is nog onbekend. Mogelijk gaat het om een variant op de Motorola One Vision, die onlangs al uitlekte. Het kan ook een opvolger voor de Motorola Moto Z3 Play gaan.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu