‘Mysterieuze Sony-telefoon met 4,4 inch-scherm en KitKat duikt op’

Sony-telefoonOp GFXBench is een mysterieuze Sony-telefoon met een 4,4 inch-scherm en een resolutie van 888 bij 540 pixels opgedoken. Het toestel heeft draagt het typenummer D2403 en lijkt daarmee een variant of opvolger te zijn op de Xperia M2, die het typenummer D2305 heeft. De D2403 zou in tegenstelling tot de M2 uit de doos draaien op Android 4.4.2 (KitKat) en voorzien zijn van een 4,4 inch-scherm met een resolutie van 888 bij 540 pixels (960 bij 540 pixels lijkt aannemelijker).

Uit de benchmarktest blijkt ook  dat de Sony-telefoon wordt aangedreven door dezelfde 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400) en gpu (Adreno 305) als die te vinden zijn in de Xperia M2. Verder is er 0,8GB aan werkgeheugen aan boord en 10GB aan opslaggeheugen, al zal dit betrekking hebben op de beschikbare ruimte. 1GB RAM en 16GB totale opslagruimte lijkt ons waarschijnlijker.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De Sony-telefoon beschikt verder over twee camera’s, waaronder eentje met 8 megapixels (de benchmarktest wijst op 7) aan de achterzijde die plaatjes met een maximale resolutie van 3264 bij 2448 pixels schiet. De camera is voorzien van autofocus en de mogelijkheid om hdr-foto’s te schieten. Aan de voorzijde bevindt zich een bescheiden vga-frontcamera, die bijvoorbeeld geschikt is voor het voeren van videogesprekken.

Tot slot zou de D2403 beschikken over bluetooth, 3G, wifi en een nfc-chip. Of er ook 4G-ondersteuning aan boord is, blijkt niet uit de benchmarktest. Ook over de naam, verschijningsdatum en prijs van de smartphone is niets bekend. Mogelijk wordt het toestel Sony’s antwoord op de spotgoedkope Moto E, de spatwaterbestendige telefoon  van Motorola  die een adviesprijs van 119 euro draagt.

Bedankt voor de tip Leon!

Lees meer over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.