De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

N-Trig DuoSense combineert eigenschappen resistieve en capacitieve touchscreens

Wouter Nijsen
21 december 2010, 22:09
1 min leestijd
N-Trig DuoSense combineert eigenschappen resistieve en capacitieve touchscreens
N-Trig DuoSense

Wanneer je een Android-tablet koopt kun je kiezen voor een exemplaar met resistief of één met een capacitief scherm. Beide type schermen hebben hun eigen specifieke eigenschappen. N-trig werkt nu aan een scherm die de voordelen van beide type schermen combineert. N-trig spreekt van zogenaamde DuoSense-digitizers die geschikt zijn voor invoer met je vinger maar ook met een ‘gewone’ pen of stylus. Daarnaast ondersteunen de DuoSense-digitizers multitouch voor vier vingers tegelijk.

Een resistief scherm reageert op druk zodat het ook met een pen of stylus te bedienen is. Hierdoor kun je eenvoudig een handgeschreven tekst invoeren of een aantekening maken in een bestaande tekst. Doordat het scherm op druk reageert is het ook met handschoenen te bedienen. Een capacitief scherm werkt met een vorm van geleiding, waardoor alleen het met je vinger aanraken van het scherm voldoende is om iets te activeren. Bijkomend voordeel is de ondersteuning voor multitouch. Deze techniek maakt het mogelijk om met twee of meerdere vingers een functie te activeren alleen door de soort beweging die je op het scherm maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inzoomen of het draaien van een afbeelding. Een capacitief scherm bedienen met handschoenen aan werkt helaas niet en voor invoer met een pen heb je een speciale stylus voor capacitieve schermen nodig.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe techniek van N-trig is sinds begin dit jaar beschikbaar voor Windows-tablets en ondersteunt nu ook Android. De eerste Android-tablets met de nieuwe DuoSense-digitizers kunnen we begin volgend jaar verwachten. Even je Android-tablet als notitieblok gebruiken wordt dan wel heel gemakkelijk.

Onderstaande demofilmpjes geven een indruk de N-Trig DuoSense-digitizer en de mogelijkheden die we als Android-gebruikers binnenkort kunnen verwachten.

Via: LaptopMagazine

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu