Na de Google phone nu ook een Google car?
Wouter Nijsen

tesla_logoTesla Motors is een autofabrikant die zich heeft toegelegd op volledig elektrisch aangedreven auto’s. En dan niet van die suffe groene karretjes, maar volwaardige auto’s. Tesla’s eerste model, de Roadster, is een volwaardige sportwagen die menig benzine model achter zich laat. Model S  is het nieuwste model van de eigenzinnige autofabrikant. Dit model is een sedan met voldoende ruimte voor het hele gezin en dezelfde prestaties als de gevestigde orde. Maar met Model S is nóg iets bijzonders aan de hand.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page  zijn investeerders van Tesla Motors en ze brengen niet alleen geld mee, maar ook technologie. Het blijkt namelijk dat het 17″ touchscreen in de Model S, dat gebruikt wordt voor het bedienen van airco en dergelijke, niets meer of minder is dan een Android-systeem. Het systeem zou beschikken over Google Maps, 3G en internetradio. In de toekomst zouden daar locatiegebaseerde diensten aan toegevoegd worden. Android in je auto, de mogelijkheden lijken oneindig. Denk bijvoorbeeld aan  Google Translator  (handig tijdens de vakantie), Google Reader (geen nieuws meer missen) en natuurlijk altijd je mail lezen en contact houden met je vrienden via Twitter.

Toekomstmuziek? Ja, maar wel de heel nabije toekomst. De model S staat namelijk gepland voor 2011 of 2012.

picture_27

Via: Computerworld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.