De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Na Ice Cream Sandwich en Jelly Bean komt Key Lime Pie?

Redactie
5 maart 2012, 17:10
1 min leestijd
Na Ice Cream Sandwich en Jelly Bean komt Key Lime Pie?

Key Lime Pie is de naam die Google als nickname voor een toekomstige Android-versie gaat gebruiken. De nieuwe versie wordt de opvolger Jelly Bean en Ice Cream Sandwich. Laatstgenoemde maakte in oktober 2011 op de Samsung Galaxy Nexus z’n debuut. Jelly Bean is de nog niet officieel door Google aangekondigde naam van de eerstvolgende grote Android-update. Toch kunnen we vrijwel zeker zijn van de naam Jelly Bean, aangezien toestelmaker ASUS de naam al gebruikte én claimt nauwe banden met Google te hebben. Over de naam Key Lime Pie (limoentaart) is nog weinig zekerheid, maar Google heeft op dit punt weinig keuze: er zijn niet zoveel lekkernijen die met een K beginnen (in het Engels).

De naam Key Lime Pie zou genoemd zijn door een “betrouwbare Google-bron”, maar er is nog geen informatie wanneer de firmware uitkomt en aan welk Android-versienummer het is gekoppeld. Bij de laatste twee namen werd gekozen voor grote versiesprongen (3.0 en 4.0) maar in het verleden was dat niet zo. Eerder verschenen Android Cupcake (1.5), Donut (1.6), Eclair (2.0, 2.1), Froyo (2.2), Gingerbread (2.3), Honeycomb (3.0) en Ice Cream Sandwich (4.0).

Lees verder na de advertentie.

Google’s Director of Product Management door Android, Hugy Barra, wilde vorige week op Mobile World Congress nog niets zeggen over komende Android-versies. Kanshebbers voor toekomstige versies zijn Lollipop en Marshmallow. Tijdens Google I/O, dat dit jaar van 27 tot 29 juni wordt georganiseerd, horen we ongetwijfeld meer.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu