Nationale Politie Android-app onthuld: snel nieuws en contact met politie
Redactie

Nationale Politie Android-appDe officiële Nationale Politie Android-app is in Google Play verschenen. Met de Android-app kunnen gebruikers snel contact leggen met de politie en al het laatste nieuws van de politie bekijken. De Nationale Politie Android-app is gratis in Googles app-winkel te downloaden en wil het contact met de politie gemakkelijker en overzichtelijker maken.

Het politienieuws bedraagt informatie over relevante lokale acties, maar ook berichten over vermiste kinderen en personen en verdachten die worden gezocht. Je kunt instellen voor welke locatie je op de hoogte gehouden wilt worden, zoals Amsterdam of Utrecht. De Nationale Politie Android-app kan ook de gps-locatie opvragen om op basis van de locatiegegevens een persoonlijk nieuws- en berichtenaanbod te presenteren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De app verstuurt middels de app ook pushberichten voor Amber Alerts, het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en –ontvoeringen, en bij andere belangrijke incidenten. Ook is het voor gebruikers mogelijk om de dichtstbijzijnde politiebureaus te vinden, het officiële Twitter account van de politie volgen en alle verschillende nummers van de politie te bekijken, van de spoedlijn tot de opsporingstiplijn.

Handig is dat je direct een route kunt uitstippelen met de Kaarten-app als je op een politiebureau tikt.

Download Nationale Politie Android-app

De Nationale Politie Android-app is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger. De grootte bedraagt zo’n 2,2MB.

Download: Nationale Politie (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.