De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nav4All navigatie voor Android nu beschikbaar

Wouter Nijsen
11 april 2009, 0:49
2 min leestijd
Nav4All navigatie voor Android nu beschikbaar
afimg-2

Nav4All is gratis navigatiesoftware die al  voor  diverse telefoontypes verkrijgbaar is. Android en iPhone stonden helaas nog niet in de lijst van geschikte toestellen. Voor Android is daar vanaf vandaag verandering in gekomen; Nav4All is nu namelijk via de Market verkrijgbaar. Gratis is het niet helemaal: de software is gratis te downloaden en te gebruiken, maar de kaarten worden via een dataverbinding opgehaald. Bij een onbeperkt data abonnement is dat binnen Nederland dus ook gratis, alleen in het buitenland is het oppassen geblazen door de hoge roaming tarieven.

Volgens de website is Nav4All gratis te gebruiken tot 01-01-2010. Maar of deze datum echt vastligt is nog de vraag. In het verleden zijn er vaker einddatums door Nav4All genoemd, die echter steeds opgeschoven werden.

Het hoofdmenu is eenvoudig weergegeven zonder iconen en dergelijke, maar gewoon als selecteerbare tekst, wat er niet zo flitsend uitziet maar de bediening wel ten goede komt. Als kaartweergave kan gekozen worden voor een standaard wegenkaart, Top10NL (Topografische kaart)  of LKI (Kadastrale kaart) weergave. Hierbij geven de wegenkaart en de Top10NL de meeste informatie weer, de LKI kaart geeft namelijk alleen de Kadastrale grenzen en hoofdgebouwen weer.

Lees verder na de advertentie.

Tijdens de route wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde pijlweergave. De  gesproken aanwijzingen zijn, in tegenstelling tot AndNav2, gewoon gedaan met een menselijke stem die goed verstaanbaar is.

In de praktijk is Nav4All een goed bruikbaar navigatiesysteem met een eenvoudige duidelijke weergave en een redelijk snelle routeberekening. De kaarten zijn afkomstig van NAVTEQ en van goede kwaliteit. Zeker in vergelijk met AndNav2 is Nav4All een volwassen navigatieoplossing voor Android.

Nav4All is te vinden in de Market, of hier te downloaden.

Meer informatie is te vinden op: Nav4All

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu