Ndroi maakt van je G1 een Wi-Fi hotspot

tether-via-wifiUit de groeiende collectie Android-hacks pakken we vandaag eentje waarmee je van je G1 (of ander Android-toestel) een Wi-Fi-hotspot kunt maken. De meeste mensen hebben op hun Android-toestel een snelle internetverbinding (3G), maar als je ook onderweg op je laptop of je PSP zou willen internetten heb je een Wi-Fi-hotspot of een netwerkkaartje nodig. Die heb je niet bij de hand. Maar geen nood: gebruik gewoon de internetverbinding van je G1 om ook op andere apparaten te kunnen internetten! Met Ndroi maak je van je G1 een Wi-Fi hotspot.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Maar lees wel eerst even de waarschuwingen voor je aan de slag gaat, want in de kleine lettertjes van je data-abonnement kan staan, dat je de 3G-verbinding niet voor een laptop mag gebruiken. De bedenker van Ndroi (een Nederlander) heeft het werkend gekregen met een Telfort (KPN)-simkaart, nadat hij eerst de firmware had gedowngrade naar RC29 (als je de nieuwste update hebt geïnstalleerd zit je op RC33).

Het proces bestaat uit drie stappen:
1. Volg de instructies hier.
2. Doe de setup voor tethering via Wi-Fi.
3. Installeer vervolgen de applicatie van Jason Cheng.

Zoals je ziet: niet echt geschikt voor beginners. Meer informatie op Ndroi.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.