NEC Lifetouch W dual-screen Android-tablet op de markt gebracht.
Wouter Nijsen

nec_lifetouch_w_AndroidEind vorig jaar liet NEC weten dat ze aan een dual-screen LifeTouch Android-tablet werken. Op dat moment waren er echter nog weinig tot geen details bekend rond dit bijzondere device. Tijdens de afgelopen CES heeft NEC een prototype laten zien, maar daarna bleef het stil. Maar terwijl enTourage de pijp aan maarten heeft gegeven en hun eDGe dualbook uit de handel heeft gehaald, durft NEC hun Lifetouch-tablet 5 maanden na de aankondiging toch gewoon op de markt te brengen. De NEC LifeTouch W bestaat uit twee 7-inch touchscreens met een resolutie van 600×800 pixels en draait op Android 2.2.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De specificaties maken verder melding van een ARM Cortex-A8 processor, 3 megapixel camera, Bluetooth, GPS en Wi-Fi. 348 MB RAM en 1GB opslag maken het plaatje compleet. Opmerkelijk is de vermelding van een stylus, wat doet vermoeden dat de LifeTouch W is uitgerust met twee resistieve schermen. Een blik op de specificaties bevestigt dit vermoeden.

De NEC LifeTouch W is momenteel alleen in Japan verkrijgbaar en er zijn op dit nog geen plannen het Android-device in Europa op de markt te brengen. Gaan we de NEC LifeTouch W in Europa missen? Of kan het beter in Japan blijven, omdat het eenzelfde toekomst tegemoet gaat als de enTourage eDGe?

Via: NEC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.