Nederlands binnenkort ondersteund op alle Android Wear-smartwatches

Erwin Vogelaar
7 februari 2016, 11:43
1 min leestijd
Nederlands binnenkort ondersteund op alle Android Wear-smartwatches

Met de update naar Android Wear 1.4 krijgt binnenkort elke Android Wear-smartwatch ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Lees verder na de advertentie.

Nederlands in Android Wear

De update van het besturingssysteem voor smartwatches brengt een fijne vernieuwing met zich mee. Android Wear 1.4 ondersteunt namelijk Nederlands. Hoewel Google hier zelf geen melding van maakte op zijn blog, blijkt dit uit de changelog van de update. Google belooft op zijn blog wel dat alle Android Wear-horloges de update krijgen. Dat zou betekenen dat ook oudere smartwatches binnenkort in het Nederlands werken.

nederlands in android wear

De ondersteuning voor Nederlands is niet de enige nieuwe functie van Android Wear 1.4. Zo is er met de update ondersteuning voor speakers, die op dit moment enkel in de Huawei Watch en de Asus ZenWatch 2 te vinden zijn. Ook kun je met de update in meer apps via je stem berichtjes versturen. Zo is dat nu mogelijk met WhatsApp, Telegram, Hangouts, Viber en WeChat. Tevens voegt de update nieuwe polsbewegingen toe om je smartwatch te bedienen.

De eerste smartwatch die de update naar Android Wear 1.4 lijkt te krijgen is de 2015-versie van de Moto 360. Hoewel dit horloge geen speaker heeft, verkoopt Google deze smartwatch zelf in zijn eigen webwinkel. Vandaar dat dit de eerste horloge  is die de update ontvangt,  net zoals dat met de Nexus-toestellen gebeurt.

Android Wear 1.4 downloaden

De update naar Android Wear 1.4 wordt langzaam uitgerold naar alle  smartwatches. Voor het ene horloge zal dit sneller gaan dan het andere horloge. Het kan weken of langer duren tot jouw horloge ook deze update krijgt. Wees dus geduldig en oefen alvast je Nederlandse spraakcommando’s.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu