Eerste Nederlandse Android winkel O-Droid gaat onbekende smartphone merken aanbieden

Redactie
3 juli 2013, 15:00
2 min leestijd
Eerste Nederlandse Android winkel O-Droid gaat onbekende smartphone merken aanbieden
android winkel

De eerste Nederlandse Android winkel O-Droid wordt de eerste echte plek waar Android-liefhebbers samen kunnen komen. Om te praten, om workshops te volgen, lezingen bij te wonen, een kopje koffie te drinken aan de speciale Android-koffiebar of gewoon om een nieuw Android-product – waaronder onbekendere smartphone-merken – te kopen. Dat zegt mede-initiatiefnemer Pascal Nijboer tegen AndroidPlanet.

Lees verder na de advertentie.

Android winkel start in Arnhem

pascalnijboer-odroid

“In Nederland bestaat geen échte plek waar Android-enthousiastelingen en -geïnteresseerden samen kunnen komen. Apple heeft dat wel zijn met zijn winkels, dus waarom Android niet”, vraagt Nijboer (foto rechts) zich af. Het is een logische vraag. Volgens een recent onderzoek zijn zeven op de tien smartphones een Android-toestel, wat overeenkomt met een marktaandeel van 70 procent. “En dat is een enorm grote markt waar nog steeds veel groei in zit en die steeds breder wordt. Het eerste filiaal van O-Droid komt in Arnhem, een goede winkelstad in de buurt van ons hoofdkantoor.”

De Android winkel O-Droid richt zich op alle producten die met Android te maken hebben. “Dat kunnen smartphones, tablets, accessoires, autoradio’s, mediaspelers en draagbare technologie als een smartwatch zijn.” Nijboer bevestigt dat O-Droid ook smartphones van onbekendere merken gaat aanbieden. Het blijft nog onbekend welke merken dit zijn, maar Nijboer meldt dat de veelal goedkopere Chinese merken erg interessant zijn vanwege het prijskaartje in combinatie met de kwaliteit. Denk aan een Oppo of Xiaomi, die beiden uitstekende en vrij goedkope smartphones fabriceren.

O-Droid wil ook Google Glass gaan verkopen

Ook andere en in Europa minder bekende Android-gadgets worden aangeboden. “Door onze sterke banden met Azië (het continent waar het overgrote gedeelte van Android-producten wordt gefabriceerd, red.) hebben wij een goede kijk op wat er allemaal op de Android-markt speelt en kunnen we een interessant aanbod van producten creëren.” Nijboer wil ook de Nexus-lijn en officiële Google-producten in zijn assortiment opnemen. “Een Nexus 4 (lees ook onze Nexus 4 review) of Nexus 7 (lees ook onze Nexus 7 review) zijn natuurlijk producten die bij O-Droid passen, maar we kijken verder dan alleen smartphones en tablets. Ook een Google Glass willen we gaan verkopen als deze beschikbaar is. Daarnaast bieden wij een hands-on ervaring met de nieuwste producten en kunnen we uitleg en advies geven.”

Een ontmoetingsplek voor Android-liefhebbers

android

O-Droid moet volgens Nijboer meer worden dan alleen een winkel: “We willen de relaxte setting van online shoppen naar de ‘offline’ winkel halen. Ook moet de Android-community een plek in Nederland krijgen om samen te komen. Daarom wordt O-Droid geen standaard winkel. We hebben een fijne koffiebar, gaan lezingen geven met interessante schrijvers van Android-boeken, workshops over Android-producten geven en zelfs plaatselijke kunst ophangen om lokale interactie te creëren.”

Nijboer wil op den duur 20 Android winkels in Nederland openen. De Android winkel in Arnhem opent op 8 november zijn deuren aan de Rijnstraat 22. Houd de website van O-Droid in de gaten voor meer informatie en updates.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu