De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bunq: nieuwe bank maakt met app onderling betalen makkelijk

Gijs Ettes
25 november 2015, 15:45
2 min leestijd
Bunq: nieuwe bank maakt met app onderling betalen makkelijk

Sinds deze week is Nederland een bank rijker. Bunq is er als app voor Android en iOS en laat gebruikers betalingen doen met een selfie of je  vingerafdruk. Een rekening open je in 5 minuten.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Bunq

Bunq werd opgericht door Ali Niknam, bekend van het domeinnaam- en webhostingbedrijf TransIP, en kan dankzij de officiële bankvergunning direct zelf betalingsverzoeken en overboekingen afhandelen. Je krijgt bij de bank dus je eigen rekeningnummer, waarop je bijvoorbeeld je salaris kunt laten storten. Na een bètatest met 1000 gebruikers is sinds gisteren de app van de bank live gegaan in Google Play en de App Store.

https://www.youtube.com/watch?v=22MgZCICYZE

Bunq heeft als doel mobiele en onderlinge betalingen gemakkelijker en sneller te maken. Vanuit de app kun je geld naar vrienden overmaken of een verzoek om betaling sturen. Handig als je bijvoorbeeld de rekening van een borrel of etentje hebt voorgeschoten en snel geld van je vrienden wilt innen. Daarbij heb je de optie  om ter verduidelijking foto’s en emoticons toe te voegen. Ook heeft de app een ingebouwde chatfunctie.

Het verschil met soortgelijke apps is dat je een Bunq-rekening ook kunt gebruiken voor het (automatisch) betalen van vaste lasten als je huur, hypotheek of telefoonrekening. Het is een volwaardige betaaldienst, die volgens de bedenkers wel het beste geschikt is als aanvulling op je huidige bank. Gaandeweg zal Bunq meer functies toevoegen, om zo steeds meer klanten bij andere banken weg te kapen.

Bunq is naar eigen zeggen niet van plan  geld van rekeninghouders te gebruiken om met andere bankactiviteiten geld te verdienen. Om toch zijn diensten te kunnen aanbieden, vraagt de bank bijvoorbeeld  9 euro voor een betaalpas, die vier jaar geldig is. Verder betaal je per pintransactie in Europa 4 eurocent en voor een geldopname 80 cent. De tarieven buiten Europa liggen iets hoger.  Daarnaast  moeten zakelijke gebruikers geld betalen om van de app gebruik te maken. Zo  moet deze voor particulieren gebruikers gratis blijven.

Bunq-app downloaden

Via onderstaande link kun je de Bunq-app voor Android downloaden. Deze vereist 43MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger.

Download Bunq in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu