De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nederlandse Google Assistant-bèta gestopt: release binnenkort?

Thomas Haenen
20 juli 2018, 10:18
2 min leestijd
Nederlandse Google Assistant-bèta gestopt: release binnenkort?

Een bèta-test voor de Nederlandse Google Assistant loopt volgende week af. Het lijkt erop dat de stemgestuurde assistent hier binnen afzienbare tijd officieel beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant-bèta stopt volgende week

Een select groepje gebruikers mag de Nederlandse Google Assistant al een aantal weken testen, maar daar komt binnenkort een einde aan. “Het einde is in zicht”, zo luidt de titel van een mail die de testgroep deze week heeft ontvangen, en die in het bezit is van Android Planet. “Je hebt binnenkort geen toegang meer tot de bètaversie van de Google Assistant,” wordt in de tekst aangegeven.

In de mail geeft Google gebruikers tot en met donderdag 26 juli de tijd om feedback te geven op de Assistant, via een enquêteformulier. Dat suggereert dat de testversie op of rond die datum stopt. De definitieve versie wordt waarschijnlijk niet veel later gelanceerd.

Google maakte eerder dit jaar bekend aan een Nederlandstalige versie van de Google Assistant te werken. Een datum werd toen niet genoemd, al gaf een woordvoerder later wel aan de uitrol gepland stond voor deze zomer. Onlangs wist Android Planet al de eerste opnames van de Nederlandstalige Assistant te bemachtigen.

Google Home in Nederland

Eerder gaf het zoekbedrijf al aan dat de stemgestuurde Google Home-speakers waarschijnlijk niet tegelijkertijd in Nederland verschijnen. Wel zullen deze voor het einde van het jaar verkrijgbaar zijn. Geïnteresseerde gebruikers kunnen voor die tijd ook een Google Home uit Duitsland of Frankrijk importeren, waar het apparaat al langer verkocht wordt. De opnames suggereren immers dat Home op Nederlandstalig gezet kan worden zodra de Assistant hier uitrolt.

→ Lees ook onze Google Home review

De stemgestuurde speaker kan voor allerlei opdrachten gebruikt worden. Zo kun je muziek via Spotify en andere muziekdiensten afspelen, Netflix-series starten op de Chromecast, reminders en boodschappenlijstjes opstellen of om een weersvoorspelling vragen. De testgebruiker gaf aan dat nog niet alle functies in het Nederlands beschikbaar zijn. Het is onduidelijk of dat voor de release wel gebeurt, of dat sommige functies later uitgerold worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu