De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eerste Nederlandse Google Assistant-test van start gegaan

Thomas Haenen
19 april 2018, 10:43
2 min leestijd
Eerste Nederlandse Google Assistant-test van start gegaan

De Nederlandstalige release van de Google Assistant lijkt steeds dichterbij te komen. Een select groepje gebruikers mag de spraakgestuurde assistant inmiddels in hun moerstaal testen.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse Google Assistant-test

Google is gestart met een besloten bèta van de Nederlandstalige Google Assistant, zo meldt NU.nl. Een klein groepje gebruikers is inmiddels een voorlopige versie van de software aan het testen. Het zoekbedrijf heeft eerder toegezegd dat de Assistant ‘ergens in 2018’ in het  Nederlands verschijnt, maar een precieze releasedatum is onbekend. Mogelijk horen we meer op Google I/O 2018, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google die in mei plaatsvindt.

google assistant smartphones

Waarschijnlijk laat de release nog wel enkele weken tot maanden op zich wachten. Volgens de bron is de assistent namelijk nog niet helemaal klaar voor het grote publiek. Veel antwoorden zijn nog niet vertaald, en slechts een handjevol wordt in correct Nederlands weergegeven.

Dit kun je met de Google Assistant

De Google Assistant werd in 2016 geïntroduceerd, maar was oorspronkelijk alleen in het Engels beschikbaar. In de voorbije jaren heeft Google echter ook al Duitse, Franse en Japanse versies van de assistent geïntroduceerd. Geruchten over een Nederlandstalige versie zoemen al geruime tijd rond, maar onlangs werd eindelijk bevestigd dat deze eraan zit te komen.

Inmiddels is de stemgestuurde assistent op een groot aantal apparaten te vinden, van smartphones tot slimme speakers als de Google Home. Onlangs maakte het bedrijf bekend ook auto’s, koptelefoons en andere apparaten van zijn eigen stembesturing te voorzien. Je kunt de Google Assistant niet alleen vragen stellen, maar ook de opdracht geven om muziek of podcasts af te spelen, de lampen in je huis uit te zetten of een film te starten op je televisie.

De Google Assistant is nu al in het Engels beschikbaar op alle Android-smartphones en -tablets van de afgelopen jaren. Op de stemgestuurde speakers van het bedrijf moet je mogelijk nog iets langer wachten. Er is nog geen releasedatum voor de Google Home in Nederland, zo liet een woordvoerder onlangs weten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu