Google Assistent later vandaag écht voor iedereen beschikbaar

Thomas Haenen
3 augustus 2018, 11:54
2 min leestijd
Google Assistent later vandaag écht voor iedereen beschikbaar

Een volle week na de introductie van de Nederlandse Google Assistent is het hulpje nog slechts op een fractie van alle Android-smartphones te vinden. Toch gaat de uitrol niet heel lang meer duren, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd.

Nederlandse Google Assistent beschikbaar voor iedereen

De Nederlandse Google Assistant is voor het einde van vandaag (vrijdag 3 augustus) voor iedereen beschikbaar, zo heeft Rachid Finge, Communications Manager bij Google Nederland, op Twitter bevestigd. Vandaag verscheen ook al de Google Assistent-app voor de iPhone in Apples App Store.

nederlandse google assistent

Daarmee duurt de uitrol net iets langer dan Google eerder had toegezegd. Het bedrijf kondigde vorige week donderdag de introductie van de Nederlandse Assistent aan. Toen werd beloofd dat deze binnen uiterlijk een week voor alle Android-smartphones beschikbaar zou zijn. Uiteindelijk lijkt het bedrijf een dagje langer nodig te hebben gehad.

Dit kun je met de Google Assistent

De Google Assistent is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp. Je kunt de Assistent niet alleen vragen stellen, maar ook opdrachten geven. Soms biedt de Assistent van zichzelf al ondersteuning. Zo kan hij je ‘s ochtends waarschuwen als er files op weg naar je werk zijn, of attenderen op aankomende afspraken. Ook zijn er vele ‘Actions’ ontwikkeld door andere bedrijven. Zo kun je PostNL vragen of je pakketje al bezorgd is, terwijl Albert Heijn suggesties voor recepten geeft.

→ Lees ook Google Assistent in Nederland: de 10 meestgestelde vragen beantwoord

Om de Google Assistent te kunnen gebruiken, heb je wel een smartphone met Android 6.0 (Marshmallow) of nieuwer nodig. Als je telefoon in 2016 of later is verschenen, beschikt ‘ie vrijwel zeker over de vereiste software. Op moment van schrijven is meer dan 60 procent van alle Android-toestellen van Marshmallow of nieuwer voorzien. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de Nederlandse Assistent beschikbaar is voor jouw telefoon. Volg eventueel ook onze instructies voor het activeren van de Google Assistent op jouw toestel.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu