Poll: heb jij de Nederlandse Google Assistent al op je smartphone?

Wouter Nijsen
30 juli 2018, 21:02
1 min leestijd
Poll: heb jij de Nederlandse Google Assistent al op je smartphone?

Sinds vorige week is de Nederlandse Google Assistent beschikbaar, maar niet direct voor iedereen. Google rolt de stemgestuurde assistent geleidelijk uit, dus we zijn benieuwd: heb jij de Assistent al op je Android-toestel?

Poll: Heb jij de Assistent?

We hebben lang op de Nederlandse Google Assistent moeten wachten, want hij was al tijden in andere landen te gebruiken. Daar kwam vorige week eindelijk verandering in, maar niet direct voor iedereen. Omdat Google de Assistent in fases uitbrengt, zijn er nog de nodige gebruikers met een Android-telefoon die nog niet van het hulpje gebruik kunnen maken.

Bij de release liet Google weten dat het ongeveer een week nodig heeft om de Assistent naar iedereen uit te rollen. Hoewel die week nog niet voorbij is, vragen we ons wel af of jij de Google Assistent al kunt gebruiken. Vul daarom de poll hieronder in en laat het ons weten. Doet de poll het niet, check dan de link eronder om ‘m alsnog in te vullen.

Zie je de poll niet? Stem dan via deze link.

Je kunt checken of je de Google Assistent al hebt door de homeknop van je Android-toestel kort ingedrukt te houden. Verschijnt deze niet direct in beeld, dan kun je het ook checken door de Google-app op je smartphone te openen. Tik vervolgens op de drie streepjes onderin om de instellingen te openen, waar je vervolgens de Assistent kunt inschakelen en instellen. Mits hij al voor jou beschikbaar is natuurlijk, anders moet je nog eventjes wachten.

Tip: zo activeer je de Google Assistent op jouw Android-smartphone

Lees ook: de 10 meestgestelde vragen over de Google Assistent

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu