De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom je je Google Home beter nog niet op Nederlands kunt zetten

Thomas Haenen
15 oktober 2018, 11:31
2 min leestijd
Exclusief
Waarom je je Google Home beter nog niet op Nederlands kunt zetten

Bij een handjevol gebruikers spreekt Google Home sinds kort al Nederlands. Gebruikers die de taal aanpassen, lopen echter tegen allerlei problemen aan. Google raadt gebruikers daarom aan nog even te wachten.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse Google Home bugs voor release verholpen

Hoewel je sinds vorige week de taal van je Google Home op Nederlands kunt instellen, is dat geen goed idee. Volgens een woordvoerder van Google Nederland gaat het om voorlopige software, die nog niet geschikt is voor het grote publiek. Daardoor begrijpt de speaker sommige commando’s nog niet, of loopt hij geregeld vast.

nederlandse google home bugs

Het zoekbedrijf raadt gebruikers aan om nog heel even geduld te hebben. “De Nederlandse Google Assistent is pas op 24 oktober beschikbaar voor Google Home,” aldus Rachid Finge van Google Nederland. “Ik begrijp dat sommige gebruikers al Nederlands kunnen selecteren op hun Home-devices die ze uit het buitenland hebben gehaald, maar daarmee krijgen ze op dit moment toegang tot een versie van de Google Assistent die nog niet volledig geactiveerd is.”

Knipperende lampjes en spraakverwarring

Gebruikers die de taal van de Assistent op hun Google Home toch hebben aangepast, zijn dit weekend waarschijnlijk tegen aardig wat problemen aangelopen. Zo loopt de speaker regelmatig vast na het stellen van een simpele vraag. De lampjes bovenop de Home blijven branden, maar naar nieuwe commando’s wordt niet meer geluisterd. Alleen als je het meeluisteren annuleert door bovenop de speaker te tikken, kun je weer nieuwe vragen stellen.

Ook heeft Home moeite met relatief simpele commando’s. Met ‘OK Google, zet lampen aan’ speelt de speaker bijvoorbeeld muziek van de artiest ‘Lampen’ op Spotify. Alleen de vrij specifieke zinsconstructie ‘Schakel mijn lampen in’ lijkt foutloos te werken. De Assistent lijkt dus nog niet goed afgesteld te zijn op spreektaal.

De problemen zijn er overigens alleen bij de Assistent op de Google Home en Home Mini. De definitieve versie van Google Assistent voor smartphones is al sinds augustus beschikbaar en heeft geen kinderziektes meer. De introductie van Googles speakers liet echter iets langer op zich wachten. Zowel de Home als de Home Mini zijn vanaf 24 oktober in Nederland te koop.

Lees meer over de Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu