De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

LG brengt Nexus 5X op 9 november uit in Nederland

Gijs Ettes
30 oktober 2015, 15:39
1 min leestijd
LG brengt Nexus 5X op 9 november uit in Nederland

De Nederlandse Nexus 5X release zal op 9 november aanstaande plaatsvinden. Het nieuwe Nexus-toestel is vanaf aanstaande maandag, 2 november, te reserveren vanaf 479 euro voor het 16GB-model.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5X release: dit moet je weten

Dat heeft LG vandaag bekendgemaakt. De 32GB-versie van de Nexus 5X is 50 euro duurder en krijgt een verkoopadviesprijs van 529 euro. Voor die prijs krijg je een 5,2 inch-lcd-scherm met 1920 bij 1080 pixels, een Snapdragon 808-chip met een 1,8GHz hexacore-processor en Android Marshmallow als besturingssysteem. Verder beschikt de Nexus 5X over 2GB aan RAM en twee camera’s met 12,3 en 5 megapixel. De accu heeft een capaciteit van 2700 mAh en is niet verwijderbaar. Meer over het toestel lees je in onze uitgebreide Nexus 5X review.

Conclusie Nexus 5X review

De Nexus 5X is op veel punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De accuduur is beter (maar nog steeds niet geweldig), de camera schiet eindelijk fraaie foto’s en de vingerafdrukscanner is een fijne toevoeging. Ook het kleinere schermformaat en de mogelijkheid om Googles Android te draaien, zullen voor velen belangrijke redenen zijn om de Nexus 5X aan te schaffen. Toch kunnen we de vrij hoge aanschafprijs niet rechtvaardigen. Met  479 euro voor het 16GB-model is de Nexus 5X gewoonweg een prijzige smartphone voor de hardware die je krijgt. De prestaties laten hier en daar te wensen over en ook het design is niet bepaald premium. Als de Nexus 5X net als zijn voorganger een lager prijskaartje had gehad, was dit een topper. Nu zijn we maar enkel tevreden met het toestel, en dat is eigenlijk te weinig voor een Nexus-apparaat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu