De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung Bixby vanaf 2019 in het Nederlands beschikbaar’

Thomas Haenen
9 november 2018, 11:02
2 min leestijd
‘Samsung Bixby vanaf 2019 in het Nederlands beschikbaar’

Bixby wordt inmiddels voorgeïnstalleerd op steeds meer smartphones, maar is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar. Vanaf volgend jaar is er echter ook een Nederlandse versie beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse versie Samsung Bixby in de maak

Samsung brengt waarschijnlijk eind volgend jaar de Nederlandstalige versie van Bixby uit, zo meldt Androidworld. Volgens medewerkers van het bedrijf stond Nederlands oorspronkelijk pas voor 2020 op de planning, maar is het gelukt om sneller dan verwacht andere talen toe te voegen. Daardoor staat Nederlands bijna bovenaan de lijst als volgende taal om toe te voegen.

Nederlandse versie Samsung Bixby

Bixby is sinds begin 2017 op Samsung-smartphones te vinden, en werd geïntroduceerd met de Galaxy S8. Toen was het stemgestuurde hulpje slechts beschikbaar in twee talen: Engels en Koreaans. Onlangs maakte Samsung bekend dat er verschillende nieuwe talen toegevoegd worden: Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Allen zijn ze binnen nu en enkele maanden beschikbaar.

Vooralsnog is Bixby vooral een irritatie voor veel Samsung-gebruikers. Op alle recente toptoestellen van de fabrikant zit een knop waarmee je de assistent direct opent, maar die wordt door de meeste gebruikers vooral per ongeluk ingedrukt. De assistent spreekt immers nog geen Nederlands, en biedt veel minder functies dan rivalen als Siri en de Google Assistent. Wel kun je de Bixby-knop uitschakelen op de meeste toestellen.

Zo maakt Samsung Bixby beter

Het bedrijf kondigde deze week verbeteringen te maken die Bixby handiger en uitgebreider maken. Zo wordt de Assistent opengesteld voor ontwikkelaars, waarmee ze hun eigen commando’s voor de assistent kunnen maken. Je kunt Bixby straks bijvoorbeeld vragen om een specifieke serie op Netflix te starten, of om playlists te openen op Spotify.

Zo gaat Bixby de concurrentie aan met Google Assistent

Ook wordt het voor fabrikanten mogelijk om de Samsung-assistent standaard in hun apparaten in te bouwen. Momenteel werkt de stemassistent enkel samen met Samsungs eigen producten. Bixby moet uiteindelijk ook compatibel zijn met smart home-apparaten van andere fabrikanten, zoals tv’s, koelkasten en stofzuigers. Hierdoor hoef je dus geen Samsung-product te hebben om toch met Bixby te kunnen praten.

Lees meer over Samsung

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's