De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nederlandstalige Google Assistant eind dit jaar beschikbaar’

Thomas Haenen
25 januari 2018, 13:54
2 min leestijd
‘Nederlandstalige Google Assistant eind dit jaar beschikbaar’

De stemgestuurde Google Assistant spreekt vanaf eind dit jaar ook Nederlands. Dat claimt althans een medewerker van Philips.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandstalige Google Assistant eind 2018 beschikbaar

Volgens Piotr Herod, productmanager van Philips-televisies, is de Google Assistant vanaf de tweede helft van 2018 ook in het Nederlands beschikbaar. Dat meldt NU.nl op basis van een gesprek met de Philips-medewerker. Nieuwe televisies van het bedrijf krijgen namelijk ondersteuning voor de Assistant. De komende maanden alleen in het Engels, maar vanaf eind dit jaar ook in het Duits, Frans, Japans, Italiaans en Nederlands.

Herod zegt het nieuws te hebben vernomen van Google zelf. Een woordvoerder van Google Nederland ontkent echter dat er een releasedatum is. Hij kan alleen bevestigen dat er “hard gewerkt wordt aan een Nederlandstalige Google Assistant.”

Dit kun je met de Google Assistant

De Google Assistant viert dit jaar alweer zijn tweede verjaardag. Inmiddels is de stemgestuurde assistent op een groot aantal apparaten te vinden, van smartphones tot slimme speakers als de Google Home. Onlangs maakte het bedrijf bekend ook auto’s, koptelefoons en andere apparaten van zijn eigen stembesturing te voorzien. Je kunt de Google Assistant niet alleen vragen stellen, maar ook de opdracht geven om muziek of podcasts af te spelen, de lampen in je huis uit te zetten of een film te starten op je televisie.

→ Lees ook: de grappigste Google Assistant-antwoorden

Geruchten over een Nederlandse versie van de Assistant zoemen al een tijdje rond. Eind vorig jaar dook er een vacature voor een Nederlandse Google Assistant-schrijver op. “Als schrijver help je de persoonlijkheid van de Google Assistent te ontwikkelen in de Nederlandse taal. Je schrijft dialogen en gebruikersinteracties, ontwikkelt het karakter van de Google Assistent en beheert grappen, easter eggs, quotes, feitjes, en games,” zo luidde de tekst. Dat suggereerde al dat een lokale release van de assistent aanstaande is. Het lijkt erop dat dat eind dit jaar eindelijk gaat gebeuren.

Het laatste nieuws over Google

Bron: NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu