250 nep-Galaxy S4’s in Duitsland in beslag genomen en vernietigd

Redactie
27 januari 2014, 17:15
2 min leestijd
250 nep-Galaxy S4’s in Duitsland in beslag genomen en vernietigd
nep-Galaxy S4

In Duitsland zijn er 250 nep-Galaxy S4’s in beslag genomen en vernietigd. Dat meldt de lokale Duitse krant Stuttgarter-Nachrichten. De 250 smartphones waren op weg naar de Verenigde Staten, om daar verkocht te worden. Waarschijnlijk heeft een individu de partij nep-Galaxy S4’s besteld, om via online marktplaatsen de nep-versie van de Samsung Galaxy S4 voor een zeer goedkoop bedrag aan te bieden.

De verzending met de nep-Galaxy S4’s had een waarde van 2000 dollar. Als de smartphones echt waren geweest, was de totale waarde van de verzending 200.000 dollar geweest. Inmiddels zijn de toestellen door de Duitse politie in beslag genomen en vernietigd. De foto rechtsboven laat naar verluidt het vernietigen van de nep-Galaxy S4’s zien – en daarmee laat de foto direct het vernuft van de kopieën zien. Ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Het blijft vooralsnog onduidelijk of dit een eenmalige verzending uit Hong Kong was, of dat er meerdere zendingen onderweg zijn. China staat bekend om zijn namaakproducten, die veelal bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Het is dan ook logisch dat Samsung-toestellen worden nagemaakt: Samsung is veruit de grootste fabrikant van smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Over de Galaxy S4

samsung galaxy s4

De Samsung Galaxy S4 is het snelst verkopende Samsung-toestel ooit. Het design van de smartphone, dat sterk lijkt op de Galaxy S3, is verbeterd en voelt in de hand solide aan. Het is Samsung gelukt het toestel nog dunner en lichter te maken en het tegelijkertijd tjokvol features te stoppen. Dankzij de 1,6GHz-quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen is de Galaxy S4 tegelijkertijd een bijzonder vlotte telefoon.

Verder zorgen de uitstekende camera en hardwareprestaties, in combinatie met het mooie grote scherm en de degelijke batterijduur, voor de belangrijke pluspunten waar Samsung al langer hoge ogen mee gooit. Samsung heeft de balans gevonden tussen het geven wat de gebruiker wil en toch de nodige concessies maken.

De beste Galaxy S4 deals

Lees het laatste nieuws over de Galaxy S4

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu