Nest onthult slimme beveiligingscamera met gezichtsherkenning

Lars Paymans
31 mei 2017, 10:54
1 min leestijd
Nest onthult slimme beveiligingscamera met gezichtsherkenning

Nest is terug met een gloednieuwe beveiligingscamera. De Nest Cam IQ weet dankzij Google-technieken wie er in je huis loopt en volgt automatisch  personen die hij niet vertrouwt.

Lees verder na de advertentie.

Nest Cam IQ onthuld: de slimste Nest tot nu toe

Omdat Nest een zusterbedrijf van Alphabet is, kan het apparaat zijn voordeel doen met een aantal deep learning-technieken van Google. Zo wordt de gezichtsherkenning van Google Foto’s gebruikt om de Cam IQ een slimme vorm van gezichtsherkenning te geven. Hierdoor kan de camera bijvoorbeeld onderscheid maken tussen een hond, bewegende schaduwen en mensen.

Detecteert de Cam een mens, dan zoomt hij automatisch in en wordt de persoon gevolgd door de kamer. Heb je een Nest Aware-abonnement, dan krijg je een melding op je smartphone, waarin staat wie er in huis is gesignaleerd. De krachtige microfoons maken het mogelijk om geluiden te herkennen, zoals een blaffende hond, een deur die dichtslaat of een raam dat ingetikt wordt.

Nest Cam IQ

De Nest Cam IQ is meer dan alleen software, ook de hardware klinkt indrukwekkend. Zo schiet de camera opnames in full-hd met een hdr-beeldsensor. Deze sensor maakt inzoomen mogelijk, zonder teveel kwaliteit in te leveren. In de avonduren worden twee infrarode led-lampjes geactiveerd, om ook in het donker je huis in de gaten te houden.

Nu te bestellen in Nederland en België

Drie ingebouwde microfoons en een krachtige speaker onderdrukken ruis en echo’s. De Nest Cam IQ staat op een stevige standaard, die je kunt kantelen. Het slimme cameraatje is vanaf vandaag te bestellen in Nederland en België voor 349 euro via deze link. Eind juni worden de eerste exemplaren geleverd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu