De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nest introduceert slimme beveiligingscamera voor buiten

Thomas Haenen
14 juli 2016, 11:50
2 min leestijd
Nest introduceert slimme beveiligingscamera voor buiten

De Nest Cam Outdoor is een slimme beveiligingscamera die buiten ook werkt, en met de nieuwe  Nest-app wordt het bestaande aanbod van het bedrijf verbeterd. Ook zal de betaalde  Nest Aware-dienst  meer opties gaan bieden.

Lees verder na de advertentie.

Nest kondigt vandaag drie grote stappen aan voor de komende maanden. Nadat het maanden stil bleef rond het dochterbedrijf van Alphabet, wordt het aanbod vandaag uitgebreid met nieuwe producten en diensten.  We zetten de aankondigingen hieronder op een rij.

1. Nest Cam Outdoor

De bekende beveiligingscamera van Nest krijgt een broertje dat ook buiten werkt. De Nest Cam Outdoor heeft een aangepaste behuizing die waterdicht is en ook iets intimiderender moet overkomen, om inbrekers af te schrikken. Wel is de camera voorzien van een bewegingssensor, om verdachte figuren automatisch vast te leggen. De camera filmt in full-hd  en is ook voorzien van microfoon en luidspreker om een gesprek te voeren met bijvoorbeeld de postbode die voor de deur staat.

nest-cam-uitg

De Nest Cam Outdoor is vanaf deze herfst in Nederland verkrijgbaar voor een nog onbekende adviesprijs. In de Verenigde Staten is een pre-order nu al beschikbaar via de site van de fabrikant voor een prijs van 199 dollar. Dat is dezelfde prijs als de indoorversie van de Nest Cam. Vermoedelijk zal de Outdoor hier zo’n 200 euro kosten.

2. Nest 5.6-update voor Android

De Nest-app voor Android wordt bijgewerkt naar versie 5.6, waarmee bezitters van bestaande Nest-producten ook van nieuwe functies profiteren. Met de Vensters-functie krijg je in één oogopslag een overzicht van al je beveiligingscamera’s, gegroepeerd op de kamers waar ze zich bevinden. Ook kunnen livestreams van de camera’s nu met wachtwoord beveiligd worden en gedeeld worden met vrienden en collega’s. Dynamische bandbreedte moet ervoor zorgen dat de app soepel blijft streamen als de internetverbinding wat minder snel is.

De Nest 5.6-update is  vanaf eind deze maand beschikbaar in de Play Store.

3. Nest Aware

Met Nest Aware kun je voor 30 euro per maand je video’s gratis online laten opslaan om later terug te kijken. De betaaldienst wordt nu uitgebreid met Persoonsmeldingen, een nieuwe feature die gebruikers waarschuwt wanneer er mensen voor de camera lopen.

De dienst kan nu al geluid- en bewegingsmeldingen versturen, maar zegt dat met de intelligente feature nu ook beter mensen van bijvoorbeeld huisdieren te kunnen onderscheiden. Dat moet voorkomen dat je niet zomaar waarschuwingen binnenkrijgt als je kat steeds voor de camera loopt.  Persoonsmeldingen zijn  vanaf september beschikbaar via Nest Aware.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu