De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo koppel je Nest-apparaten aan je Google-account

Thomas Haenen
20 augustus 2019, 10:28
2 min leestijd
Zo koppel je Nest-apparaten aan je Google-account

Google en Nest gaan de komende tijd steviger integreren. Zo kun je vanaf nu je Nest-account overzetten naar je Google-account. Dit is hoe je dat doet, en wat je er aan hebt.

Lees verder na de advertentie.

Tijd voor de stap: Nest aan Google-account koppelen

Nest werd al in 2014 overgenomen door Google, maar de samenwerking ging de eerste jaren niet al te soepel. De eerste jaren werkte Nest vrij onafhankelijk, maar in die tijd kregen de beveiligingscamera’s en thermostaten van het bedrijf slechts beperkte verbeteringen. Langzaam maar zeker is de samenwerking steeds intensiever geworden. Eerder dit jaar maakte Google zelfs bekend dat Nest het primaire merk wordt voor vrijwel alle smart home-producten van het bedrijf, met nieuwe apparaten als de Nest Hub.

Dat heeft ook gevolgen voor bestaande Nest-gebruikers. De nieuwste versie van de Nest-app moedigt gebruikers aan om over te stappen naar een Google-account. Nu log je nog in met een specifieke Nest-account, maar het zoekbedrijf wil op termijn dat gebruikers alleen maar in hoeven te loggen met hun Google-account.

Zo migreer jij je Nest-account

Dit is hoe jij je account kan migreren:

  1. Open de Nest-app op je smartphone of ga naar de Nest Home-site;
  2. Open de instellingen en selecteer ‘Account’;
  3. Selecteer ‘Migreer naar een Google Account’;
  4. Druk op ‘Continue with Google’ en log in met de Google-account die je wil koppelen.

Volgens Google heeft het overzetten van je account verschillende voordelen. Zo kun je na de migratie al je smart home-apparaten zowel in de Nest-app als Google Home-app vinden. Met beide apps kun je je beveiligingscamera’s of de Nest Hello-deurbel checken, of op afstand de temperatuur van de thermostaat wijzigen.

Eenmaal gekoppeld kun je deze apparaten ook direct met je Google Assistent of Google Home bedienen, zonder extra stappen te zetten. Tot slot zou het simpeler en veiliger moeten zijn – al moet er dan natuurlijk wel een goed wachtwoord en tweefactorauthenticatie op je Google-account zitten.

Lees het laatste nieuws over Nest

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu