Volgend slimme scherm van Google krijgt ingebouwde Nest-camera

Erwin Vogelaar
30 maart 2019, 13:59
2 min leestijd
Volgend slimme scherm van Google krijgt ingebouwde Nest-camera

De opvolger van de Google Home Hub heet waarschijnlijk de Nest Hub Max. Dit slimme scherm krijgt een ingebouwde Nest-camera.

Lees verder na de advertentie.

Nest Hub Max gelekt door Google

Google heeft per ongeluk een nieuw product gelekt via zijn website. Het slimme scherm Nest Hub Max werd op Googles pagina voor het slimme huis getoond. Website Android Police kopieerde snel de informatie, voordat Google het weer verwijderde.

De Nest Hub Max krijg een 10 inch-scherm met hd-resolutie. Ter vergelijking: de Google Home Hub heeft een 7 inch-schermpje (1024 bij 600 pixels). Daarnaast zit er een Nest-camera in het scherm verwerkt. Deze camera kan op verschillende manieren worden gebruikt.

nest hub max gelekt

Allereerst dient de camera als beveiligingscamera. Dat betekent dat je de beelden van de camera wanneer je wil op je smartphone kunt bekijken, of een melding ontvangt als er onverwachte beweging in je huis is en jij niet thuis bent. De camera kan tevens in het donker alles zien.

Daarnaast zorgt de camera ervoor dat je met het slimme scherm videogesprekken kunt voeren. De Google Home Hub ondersteunt al Google Duo voor gesprekken, maar enkel via audio. De stereospeakers in het nieuwe scherm moeten ervoor zorgen dat gesprekken goed klinken.

nest hub max gelekt

Nest Hub Max prijs en beschikbaarheid

Er is nog niets bekend over wanneer het nieuwe slimme scherm beschikbaar wordt en hoeveel het apparaat moet kosten. We verwachten dat de Nest Hub Max door het grotere scherm en de geavanceerde Nest-camera een stukje duurder zal zijn dan de huidige Google Home Hub, die voor ongeveer 150 euro over de toonbank gaat. Een losse Nest-camera kost namelijk al 199 euro. De kans is tevens groot dat je een abonnement moet afsluiten om gebruik te maken van alle functionaliteiten.

De Google Home Hub is op dit moment nog niet in Nederland verkrijgbaar. Wel is het heel makkelijk om het apparaatje te importeren. Zo kun je Google Home Hub kopen in Nederland. Het is nog niet bekend of de Nest Hub Max wel naar Nederland komt.

Kijk ondertussen onze videoreview van de Google Home Hub, om er achter te komen wat je allemaal met zo’n slim schermpje kunt:

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu