Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google brengt omgedoopte Nest Hub op 28 mei uit in Nederland

Michel van 't Klaphek
7 mei 2019, 20:43
2 min leestijd
Google brengt omgedoopte Nest Hub op 28 mei uit in Nederland

De Google Home Hub gaat voortaan door het leven als Nest Hub. Niet alleen heeft het slimme scherm een naamsverandering ondergaan, ook komt de tablet met ingebouwde Google Assistent binnenkort in Nederland uit. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest Hub release Nederland binnenkort

Vorig jaar bracht Google de Home Hub uit. Deze tablet heeft een ingebouwde Google Assistent en is bijvoorbeeld handig als digitaal kookboek in de keuken. Het slimme scherm is nu omgedoopt naar Nest Hub en komt later dit jaar uit in Nederland, in tegenstelling tot de eveneens onthulde Nest Hub Max.

Google Home Hub preview

Het slimme scherm verschijnt deze zomer in twaalf nieuwe markten, waaronder Nederland. Het apparaat heeft een adviesprijs van 129 euro. Dit is een stuk goedkoper dan het originele prijskaartje. De Nest Hub ligt vanaf 28 mei in de Nederlandse winkels en de voorverkoop begint op 8 mei. Ook maakte het zoekmachinebedrijf bekend dat de Google Home, haar slimme speaker, in prijs verlaagd is van 149 euro naar 99 euro.

Voor de duidelijkheid: het gaat hier om de originele Google Home Hub die simpelweg een nieuwe naam heeft gekregen. Dit slimme scherm kwam in 2018 in de VS en enkele andere markten uit. Via een omweg kon je ‘m al wel naar Nederland halen, maar dan moest je wel Engels tegen de Google Assistent praten.

Dit kun je met de Nest Hub

De Nest Hub is meerdere apparaten in één. Zo kun je de tablet gebruiken als keukenhulpje, muziekspeler of als luxe fotolijstje. Het vriendelijk ogende apparaat heeft een homescreen met verschillende kaartjes gevuld met informatie en content. Zo kun je direct door de populairste video’s van YouTube scrollen, brekende nieuwsverhalen checken of afspeellijsten op Spotify aanzetten.

Bovendien spreekt de tablet met ingebouwde Google Assistent straks Nederlands, waardoor je je handen vrij hebt. Hierdoor is het een ideaal hulpje in de keuken en je smart home. Bovendien is de Hub, zoals de naam al doet vermoeden, het centrale punt om andere slimme apparaten mee aan te sturen, zoals Philips Hue-lichten, je Chromecast of Nest-beveiligingscamera’s.

→ Check ook onze Nest Hub videoreview

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu