De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Nest krijgt ondersteuning voor slimme lampen, koelkasten en wasmachines

Jarno Stinissen
5 januari 2015, 10:30
1 min leestijd
Nest krijgt ondersteuning voor slimme lampen, koelkasten en wasmachines

De slimme Nest-thermostaat van het gelijknamige bedrijf kan straks samenwerken met de Hue-lampen van Philips en het slaapsysteem van Withings. Ook ondersteuning voor enkele wasmachines en koelkasten wordt toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Bredere Nest-ondersteuning

Nest-ondersteuning

Nest heeft vandaag bekendgemaakt dat het lijstje fabrikanten dat deel uitmaakt van de Works with Nest-familie wordt uitgebreid met 15 nieuwe bedrijven, waaronder LG, Whirlpool en Philips. Daardoor kan de slimme thermostaat samenwerken met de koelkasten, wasmachines en lampen van deze fabrikanten.

Nest detecteert wanneer je als gebruiker je huis verlaat en kan deze apparaten vervolgens uitschakelen of in een energiebesparende stand zetten. In het geval van Philips Hue gaan de lampen rood knipperen als de rookmelder van Nest rook detecteert. Ook telefoonservice Ooma wordt ondersteund; in geval van nood (rook of een teveel aan koolstofmonoxide) wordt automatisch een alarmnummer gebeld.

Verder kan Nest op korte termijn samenwerken van de slimme sloten van Kevo, zodat je huis automatisch wordt afgesloten als je de deur uit gaat. Eerder werd al ondersteuning voor Google Now en Dropcam – net als Nest onderdeel van Google – toegevoegd. De services werken naadloos samen, zonder dat je een applicatie van een derde partij als IFTTT benodigt.

Het laatste nieuws over Nest

Meer lezen? Check dan ons achtergrondartikel over Nest met alles wat je moet weten over de slimme thermostaat en rookmelder.

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu