Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google stopt met Home: ook slimme speakers krijgen nieuwe naam

Rens Blom
8 mei 2019, 11:04
2 min leestijd
Google stopt met Home: ook slimme speakers krijgen nieuwe naam

Net nu we een beetje gewend zijn aan de namen van Googles slimme speakers en displays, verandert het techbedrijf zijn strategie. Nieuwe Google Home-domotica komt uit onder de Nest-naam. Google gaat ook de bijbehorende accounts, diensten en privacyvoorwaarden wijzigen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Google Home wordt Nest

Google gaat zijn smart home-producten voortaan verkopen onder de Nest-naam. Dat meldt het bedrijf op Google I/O, zijn jaarlijkse ontwikkellaarsconferentie. Nest was jarenlang een zusterbedrijf van Google, dat onder andere slimme deurbellen, rookmelders en thermostaten aanbiedt. Vorig jaar besloot Alphabet, het moederbedrijf van Google en Nest, dat laatstgenoemde geïntegreerd zou worden in Google. De eerste resultaten zijn nu zichtbaar.

De bestaande Google Home Hub wordt omgedoopt tot de Nest Hub en komt ook uit in Nederland. Het slimme speakerscherm verschijnt op 28 mei in Nederland voor 129 euro. Lees meer over de Nest Hub release in Nederland of bekijk onze Nest Hub videoreview. Google brengt ook een nieuwe slimme speaker uit, de Nest Hub Max. Dit model heeft een groter display maar wordt vooralsnog niet in ons land verkocht.

Google Assistent functies persoonlijker-gif

Toekomstige Google Home-speakers krijgen ook een Nest-naam, bevestigt een Google-medewerker op ontwikkelaarsconferentie I/O. Als er een opvolger komt van de populaire Google Home, kan die bijvoorbeeld de Nest Home (2) gaan heten.

In een interview met The Verge zegt Googles hardwarebaas dat Googles eigen domotica straks allemaal verschijnt onder de vlag van Nest. De Pixel-naam blijft voorbehouden aan smartphones als de nieuwe Pixel 3a en Pixel 3a XL.

Nest-accounts worden omgezet naar Google

Terwijl Googles domotica de Nest-naam gaat dragen, worden Nest-accounts juist omgezet naar Google-accounts. De belangrijkste reden dat Google dit doet, is omdat Nest-accounts minder goed te beveiligen zijn.

In het verleden zijn er meerdere beveiligingsproblemen geweest, bijvoorbeeld omdat Nest-gebruikers onveilige wachtwoorden gebruikten. Zo konden hackers accounts overnemen en meekijken met slimme beveiligingscamera’s. Een Google-account biedt veel betere beveiliging, onder andere via tweestapsverificatie.

Nest-thermostaat

Google zegt dat Nest-accounts deze zomer automatisch worden omgezet naar Google-accounts. Wie Nest-producten gebruikt en een Google-account heeft, profiteert volgens Google straks van diverse voordelen.

De privacyvoorwaarden gaan ook op de schop. Gebruikers kunnen kiezen voor de nieuwe Google-voorwaarden of de bestaande Nest-voorwaarden. Het techbedrijf waarschuwt wel dat nieuwe Nest-domotica straks alleen beschikbaar is voor gebruikers met een Google-account.

Lees ook onze Google I/O 2019 round-up, zodat je weet wat er precies is aangekondigd tijdens het event!

Lees meer over Google

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu