Netflix komt binnenkort met interactieve Minecraft-serie

Michel van 't Klaphek
14 juni 2018, 10:22
2 min leestijd
Netflix komt binnenkort met interactieve Minecraft-serie

Netflix krijgt er een interessante mogelijkheid bij. Naast films en series streamen, kun je binnenkort namelijk ook een serie over Minecraft ‘spelen’. Je hebt alleen een afstandsbediening nodig.

Lees verder na de advertentie.

Interactieve Netflix-series spelen met je afstandsbediening

De videostreamingdienst werkt hiervoor samen met Telltale Games. Deze ontwikkelstudio is met name bekend om zijn verhalende games, waaronder The Walking Dead en The Wolf Among Us. Volgens Netflix worden het geen traditionele games, maar interactieve series. Het eerste project is een vijfdelige serie van Minecraft: Story Mode, die ergens in het najaar uitkomt.

Spelers worden uitgedaagd om ingrijpende keuzes te maken, die de rest van de verhaallijn beïnvloeden. Je moet bijvoorbeeld steeds tussen twee opties kiezen, waarbij beide routes een andere uitkomst hebben. Het enige dat je nodig hebt voor het spelen is een tv-afstandsbediening.

Netflix-games minecraft story mode

Volgens een Netflix-vertegenwoordiger zijn de spellen simpel van opzet, en heb je slechts twee soorten knoppen nodig voor de bediening. Je moet een bevestigingsknop hebben en knoppen om de richting aan te geven.

Soms moet je personages namelijk in de juiste richting sturen, door een locatie op het scherm aan te wijzen. Vrijwel iedere tv-afstandsbediening is hiertoe in staat. De interactieve Netflix-series zijn daarmee het best te vergelijken met het Fire TV-platform van Amazon. Met deze Chromecast-concurrent kun je naast films streamen ook simpele games spelen. Het is onduidelijk of en hoe je de spellen met een Android-toestel kan bedienen. Minecraft: Story Mode werd een tijdje geleden al wel voor Android uitgebracht.

HBO heeft bedankt voor de eer

Naast een Minecraft-serie staan er nog geen andere titels op de planning. Wel ligt het in de lijn der verwachting dat Telltale Games enkele titels uit haar portfolio naar Netflix gaat brengen. Men heeft onder meer The Wolf Among Us en Game of Thrones-games gemaakt. Netflix benadrukt echter niet volledig in te gaan zetten op gaming, maar wel vindt dat interactieve verhalen goed bij de dienst passen.

Volgens TechRadar heeft Telltale Games ook bij Netflix-concurrent HBO aangeklopt met het idee om simpele games uit te brengen. De producent heeft echter bedankt. Men vindt de techniek momenteel nog niet goed genoeg. Het is onbekend of de Netflix-titels ook in Nederland uitkomen. Bovendien gaat het voorlopig om een experiment.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: TechRadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu