Netflix brengt hdr-app naar Android: primeur voor LG G6

Thomas Haenen
11 mei 2017, 11:55
2 min leestijd
Netflix brengt hdr-app naar Android: primeur voor LG G6

Heb je een LG G6, dan kun je nu in hdr en met Dolby Surround-geluid streamen op Netflix. Het is de eerste smartphone die de betere beeldkwaliteit aanbiedt.

Lees verder na de advertentie.

Netflix krijgt hdr-functie

Netflix kondigde onlangs al aan dat het hdr-video en Dolby Vision-geluid aan zijn Android-app zou gaan toevoegen. Beide worden uitgerold met versie 5.0 van de app, die vanaf vandaag beschikbaar is. De update wordt geleidelijk uitgerold via de Play Store, of je kunt direct het installatiebestand downloaden via APK Mirror. Volg daarvoor onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je smartphone.

Eén probleem: je kunt de Netflix hdr-app functie vooralsnog alléén gebruiken op een LG G6. Niet alleen omdat er nog maar weinig smartphones met hdr-schermen gemaakt worden, maar ook omdat Netflix toestellen certificeert voor de functie beschikbaar is. De LG G6 is als eerste goedgekeurd, en heeft dus de primeur. De Samsung Galaxy S8 en Sony Xperia XZ Premium, die allebei een hdr-scherm hebben, krijgen de functie vermoedelijk op een later moment.

Wat is hdr?

Hdr staat voor ‘high dynamic range’. Het is een beeldtechniek die voor hoger contrast zorgt, met aan de ene kant van het spectrum een hogere maximale helderheid, maar ook diepere donkere kleuren. Beelden met hdr zien er levendiger uit, met kleuren die net wat meer van het scherm spatten. De techniek is al een tijdje beschikbaar in televisies, maar maakt dit jaar ook de overstap naar smartphones.

Vrijwel alle recente Netflix Originals zijn beschikbaar met hdr, maar alleen in combinatie met een duurder abonnement. Enkel bij een Netflix-abonnement van 12 euro per maand krijg je toegang tot het Ultra HD- en hdr-aanbod van de streamingdienst.

Grote concurrent Amazon loopt overigens voor op Netflix: dat bedrijf biedt al een tijdje hdr-films en -series aan via zijn eigen Prime Video-streamingdienst, zonder dat daarvoor extra betaald moet worden.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu