Waarom er nog maar twee smartphones Netflix met hdr ondersteunen

Erwin Vogelaar
6 augustus 2017, 13:23
2 min leestijd
Waarom er nog maar twee smartphones Netflix met hdr ondersteunen

De Sony Xperia XZ Premium is de tweede smartphone die Netflix-beelden in hdr kan afspelen. Dit is waarom er niet meer smartphones Netflix hdr ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Xperia XZ en andere Netflix hdr smartphones

De Sony Xperia XZ Premium is de tweede smartphone waarop je nu Netflix in hdr-kwaliteit kunt bekijken. Hdr staat voor ‘high dynamic range’ en zorgt voor beter contrast met diepere kleuren. Het resultaat is dat beelden er levendiger uitzien. Hdr is voor televisies en beeldschermen de nieuwe standaard en smartphones moeten er ook aan geloven.

Op dit moment zijn er nog maar drie smartphones verkrijgbaar met hdr-schermen: de Samsung Galaxy S8, de LG G6 en dus de Sony Xperia XZ Premium. Die laatste twee toestellen zijn nu de enige die Netflix in hdr ondersteunen. Waarom de Galaxy S8 er nog niet bij hoort, is onduidelijk. Mogelijk komt dit doordat Samsung gebruik maakt van een ander hdr-formaat.

netflix hdr smartphones

Niet alleen het smartphone-scherm moet hdr ondersteunen, maar de fabrikant moet dus ook nog eens de juiste versie van hdr aanbieden. Netflix ondersteunt nu Dolby Vision voor de LG G6 en UltraHD Premium voor de Xperia XZ Premium, maar niet ‘Mobile HDR Premium’ voor de Galaxy S8. Deze verschillende versies maken het voor Netflix niet makkelijk om ondersteuning vlot uit te rollen.

Op Netflix zijn de meeste originele series in hdr beschikbaar, maar wel enkel met een duurder abonnement van twaalf euro per maand. Daarnaast vraagt kijken in hdr om meer data. Je hebt minimaal een stabiele 25mbps-verbinding nodig om series en films in hdr-kwaliteit te bekijken.

→ Lees ook: Dit zijn onze 5 Netflix-tips van juli 2017

Meer over de Xperia XZ Premium lees je in onze review. Hier schrijven we: “De Xperia XZ Premium kan de mooiste beelden tonen die je ooit op een smartphone hebt gezien, maar er zijn (op het moment van schrijven) helaas te weinig apps die er gebruik van maken.” Met Netflix heeft de smartphone er in ieder geval een mooie optie bij.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ
Sony Xperia XZ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu