Zo scherm je series en films af met het nieuwe kinderslot van Netflix

Michel van 't Klaphek
6 maart 2018, 13:33
1 min leestijd
Zo scherm je series en films af met het nieuwe kinderslot van Netflix

Netflix gaat het ouders gemakkelijker maken om specifieke series en films af te schermen voor hun kinderen. In de komende maanden worden in het kader daarvan twee nieuwe functies uitgerold. Dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Netflix kinderslot: meer controle voor ouders

Binnenkort kunnen ouders (of andere beheerders van een Netflix-account) een pincode instellen op de videodienst om daarmee specifieke films en series af te schermen. Ook kunnen ouders een leeftijdsgrens opgeven. Er valt te kiezen tussen afschermen voor kleine kinderen (vanaf 3 jaar), voor iets grotere kinderen (vanaf 7 jaar) en tieners (vanaf 13 jaar).

Netflix kinderslot

De nieuwe functie is te vinden in het instellingenmenu onder het kopje ‘ouderlijk toezicht’. Vorig jaar introduceerde Netflix al de mogelijkheid om films en series af te schermen op basis van PEGI-leeftijdsindeling. Met de nieuwe functie kunnen specifieke titels geblokkeerd worden.

Leeftijdswaarschuwing bij aanvang film

Daarnaast gaat Netflix voortaan bij aanvang van een film of serie tonen voor welke doelgroep deze geschikt is. Daarbij wordt bijvoorbeeld vermeld of erin wordt gevloekt, of grove humor wordt gebruikt. In het persbericht valt te lezen dat men nog niet helemaal zeker is of dit de beste manier van ‘waarschuwen’ is. Er wordt daarom doorlopend onderzoek gedaan naar wat de beste, en vooral meest directe, manier van ouders en kinderen op de hoogte stellen is.

Netflix kinderslot

Enkele websites, waaronder TechCrunch, speculeren dat de timing van de nieuwe functies verdacht is. In 2019 komt concurrent Disney namelijk met een eigen streamingdienst voor films en video’s. Er wordt gesuggereerd dat men zich met name op kinderen gaat richten. Disney heeft bijvoorbeeld de exclusieve rechten voor de High School Musical- en Monster Inc-films. Netflix heeft geen specifieke verschijningsdatum bekendgemaakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's