De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Netflix werkt aan functie om films en series offline op te slaan’

Lars Paymans
24 juni 2016, 15:28
2 min leestijd
‘Netflix werkt aan functie om films en series offline op te slaan’

Als wij een functie aan Netflix toe zouden voegen, dan zou het het offline bekijken van films en series zijn. Een nieuw gerucht beweert dat deze optie nog voor het einde van het jaar toegevoegd zou worden.

Lees verder na de advertentie.

Netflix offline opslaan dit jaar nog mogelijk?

Het gerucht over een Netflix offline modus is afkomstig van Penthera, een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van software om video’s te downloaden op mobiele apparaten. In een artikel op LightReading legt de directeur van Penthera uit dat Netflix nog voor het einde van 2016 de offline optie zal toevoegen.

netflix app

Deze offline modus zou inmiddels al een hele tijd getest worden, en is binnen de video streamingmarkt inmiddels al uitgegroeid tot een ‘geheim’ waar zo’n beetje iedereen vanaf weet, zo stelt analist Dan Rayburn. Een dergelijke grote nieuwe functie zou dan ook al flink getest moeten worden als Netflix inderdaad van plan is om deze binnenkort al te introduceren.

Eerder heeft Netflix zich nog duidelijk uitgesproken tegen het offline beschikbaar maken van films en series, maar kwam even later ook weer terug op deze uitspraak. Het zal ongetwijfeld een functie zijn waar veel gebruikers op zitten te wachten.

Series en films van Netflix offline bewaren op je Android smartphone of tablet is natuurlijk een uitkomst voor mensen die regelmatig in het buitenland zijn, of vaak lange (trein)reizen maken en geen grote databundel hebben. Als de functie net zo werkt als bijvoorbeeld bij Spotify, zou je voor je vertrek snel een aflevering van een serie op je apparaat kunnen opslaan, zodat je deze onderweg kunt bekijken.

In de knoei met rechten

Het is nog wel vraag of Netflix het voor elkaar krijgt om deals met grote film-maatschappijen te sluiten op het gebied van offline opslaan. Dat Netflix haar eigen Netflix Originals de nieuwe functie laat ondersteunen ligt in ieder geval voor de hand, aangezien het bedrijf de rechten voor dit materiaal in eigen handen heeft.

Bron: LightReading
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu